Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bowling For Soup – “Alexa Bliss”

© CPU – Nathan Dobbelaere

“1985”, “High School Never Ends” en “Punk Rock 101”: door de opsomming alleen al hebben we wellicht de verdere invulling van de avond van verschillende lezers bepaald. Het zijn natuurlijk Bowling For Soups poppunkknallers die in het collectieve geheugen gebrand staan. De Amerikanen mogen dan wel een jaartje ouder en zwaarder geworden zijn, hun onnozele insteek hebben ze nog lang niet achterwege gelaten – zoals verleden jaar nog duidelijk werd in de titel van hun livealbum Older, Fatter, Still the Greatest Ever. Ondanks dat gloednieuwe single “Alexa Bliss” best plezant is, trekken we die laatste factor toch lichtjes in twijfel.

“Alexa Bliss” is een poppunkode aan de vrouw in kwestie en als je gedacht had dat het er allemaal niet zeer vingerdik op zou liggen, moet je maar eens graven in Bowling For Soups discografie. Deze mannen zal je nooit ergens doekjes om zien winden en wanneer ze het riskeren om sommige feministen voor de borst te stoten, zullen ze er nog lustig enkele schepjes bovenop doen. Alexa Bliss wordt dus uitgebreid vereerd in hun herkenbaar en aanstekelijk jasje, maar net zoals de muzikanten gegarandeerd verlangen dat dat jasje van niet al te veel stof gemaakt is, heeft ook de song op zich niet veel om het lijf. “Alexa Bliss” is opvallend eentonig en bevat geen memorabele hook. In tegenstelling tot oude cultschijven die nog steeds van voor tot achter meegeschreeuwd worden, zit dat brulpotentieel er hier bijlange niet in. De vinnigheid zijn ze nog niet kwijt, maar daar stopt het dan ook.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #35

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bowling For Soup - "I Wanna Be Brad Pitt"

Wie Blink-182 kan smaken, raden we aan om eens terug te blikken op hun gloriejaren. Waren zij het enige poppunkgeweld met meebrullers…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.