LiveRecensies

Sylvie Kreusch @ Vooruit: Suprême Sylvie

© CPU – Jan Van Hecke

Het is alweer van 2016 geleden dat Soldier’s Heart zijn eerste en enige album uitbracht. De band ging uiteen en frontvrouw Sylvie Kreusch dook samen met Maarten Devoldere (van Balthazar) de opnamestudio in. Het duo maakte als Warhaus twee sterke albums, maar daarna keerde Devoldere terug naar zijn andere band. Tegelijkertijd begon Kreusch aan een solocarrière en die sloeg aan. Debuutsingle “Seedy Tricks” deed het goed, maar op ander werk moesten we vrij lang wachten. Een paar maanden geleden kwam de zangeres eindelijk met een eerste ep die de naam BADA BING! BADA BOEM! kreeg. Met die ep trekt ze momenteel rond in Vlaanderen en omstreken.

Zee Skirts mocht ons opwarmen vooraleer de zwoele Sylvie Kreusch het podium betrad. Hun alternatieve indienummers deden ons denken aan Talking Heads. De toffe songs met leuke extraatjes en twists verveelden geen seconde. De zeer hoog opgetrokken broeken en hemdjes leken ook geïnspireerd te zijn door David Byrne en co. Toch was Zee Skirts verre van een flauw afkooksel van Talking Heads. De samenzang met de vrouwelijke muzikant maakte deel uit van hun eigen sound en deze band werkte ook met veel meer elektronische instrumenten en beats. Naar het einde toe vertelde de zanger dat dit eigenlijk het eerste optreden van de groep was, en dat verbaasde ons. Het viertal was reeds goed op elkaar ingespeeld en ook visueel waren ze leuk om naar te kijken. Dat dit het eerste optreden van vele mocht zijn!

Ondanks dat Sylvie Kreusch met een reeks onbekende liedjes begon, moest ze bijna geen moeite doen om de zaal mee te krijgen. Haar magische dansmoves wisten gemakkelijk te overtuigen. Op het einde van “Come Around” leek het net alsof Kreusch bezeten was door een of andere demon. Minder opvallend, maar niet minder goed waren de dansmoves van de backing vocals achteraan het podium. Die twee hadden ook de moves like Kreusch. Eens de zangeres “Please To Devon” bereikt had, was de zaal helemaal klaar voor een dansfeest en dus werd er volop bewogen. Zwoele bewegingen en een sterke beat namen de bovenhand. Het leek alsof de zaal in een trance was en Suprème Sylvie aanbad.

Net op die climax besloot Sylvie Kreusch het roer helemaal om te gooien. Een spannend a capella-nummer gaf ons de tijd om op te laden vooraleer “Flaunt It! Try It!” op ons werd afgevuurd. Hoewel het optreden vrij eentonig was – Kreusch maakte doorheen de show steeds gelijkaardige bewegingen – bleef de zangeres fascinerend om naar te kijken. We wisten niet van waar ze de energie bleef halen. Tijdens “Belle” werden de high energy moves vervangen door zwoelere bewegingen die bij de dromerige saxofoon pasten, maar stilstaan deed ze niet. Het werd warmer en warmer op het podium en heter en heter in de zaal. Letterlijk en figuurlijk.

https://www.instagram.com/p/B8M48hwF_oT/?igshid=1425fse2meueo

Met een zalige, lange versie van “Seedy Tricks” sloot de zangeres af, en dat met enkele enthousiastelingen op het podium. Haar debuutsingle blijft een sterk nummer waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Sylvie Kreusch wist de Vooruit op te zwepen met haar bombastische muziek en magische bewegingen. We waren niet verbaasd dat het publiek bijna uit zijn dak ging na de laatste noten en om meer vroeg. Ze wist hoe ze het publiek moest bespelen en leek maar niet uitgeput te geraken. Kreusch gaf meer en wij wilden meer. Vanaf nu is het aftellen naar een volgende single of ep van Suprème Sylvie.

Setlist:

Egypt
Voodoo
Come Around
The Goes Everybody
1991
Please to Devon
Wild Love (zonder band)
Flaunt It, Try It!
Counting
Tinush
Belle
Fyah
Seedy Tricks

Wild Love (met band)

1019 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
LiveRecensies

Sylvie Kreusch @ Ancienne Belgique (AB): Rock-'n-roll-ster

We moeten het zeggen zoals het is: als je Sylvie Kreusch als muziekliefhebber anno 2023 nog niet live aan het werk had…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Belle and Sebastian, Sylvie Kreusch, Whispering Sons en meer naar Live /s Live 2023!

De affiche van Live /s Live krijgt vandaag een kleine upgrade. Op zaterdag 24 juni krijgen The War on Drugs, Balthazar en…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

Het elftal van 2022 volgens verschillende Belgische en Nederlandse artiesten

We hebben jullie de afgelopen weken overrompeld met onze lijstjes. Hoog tijd dus om eens wat andere mensen aan het woord te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.