Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lamb of God – “Checkmate”

Het is al sinds 2016 dat we nieuwe muziek te horen kregen van onze thrash/groove metal titanen Lamb of God. Na zijn soloproject onthulde gitarist Mark Morton dan toch dat ze later dit jaar een nieuw self-titled album zullen uitbrengen. De band teasde ons op Twitter met een video waar verschillende speeches van Amerikaanse politici in te zien waren. Deze waren zodanig gemonteerd dat ze delen van hun lyrics spraken. Met een link naar hun site, kwam je uit op een kapotte klok die de datum van hun eerste single release toonde.

Met “Checkmate” is Lamb of God terug van nooit weggeweest. Al snel komt het nummer op een stevig tempo. Stevig afgelijnde drums, zware gitaren en beheerste growls en grunts geven het geheel pit. Met een goed relief en opbouw is het nummer zeer aantrekkelijk om te beluisteren en zorgt het er voor dat weinig hoofden stil blijven. Het lijkt er ook op dat ze terug gaan naar de stijl van hun gloriejaren. Het nostalgisch terugluisteren naar nummers zoals “Laid to Rest”, “Redneck” en “Hourglass” bevestigen dit.

Op 8 mei verschijnt de nieuwe plaat van Lamb Of God die geen titel krijgt. Samen samen met Kreator en Power Trip kan je daar op 19 april al kennis mee maken in AB.

Facebook/ Instagram/ Website

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lamb of God & Kreator @ Ancienne Belgique: Allesvernietigende vlammenzee

‘Samen staan we sterk’, naar deze aloude leuze valt het de laatste tijd op dat gevestigde metalnamen vaker samen de baan op…
InstagramLiveRecensies

Lokerse Feesten 2022 (Festivaldag 3): Traditionele duivelverering

Tradities zijn er om in ere te houden. Sinds 2010 is de eerste zondag van het stadsfestival gereserveerd voor het hardere genre….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lamb of God - "Omens"

De afgelopen weken zorgde de berichtgeving over de reünie van Pantera voor verhitte discussies. Ondanks zijn mythische status is Pantera op Europese…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.