Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Disq – “Loneliness”

Amper een maand geleden ontdekten we Disq’s “Daily Routine”. Deze single was het eerste voorproefje van het album Collector, dat we over precies een maand kunnen beluisteren. Nu komt de band uit Wisconsin met een tweede liedje over de worstelingen van het alledaagse bestaan. “Loneliness” komt voort uit dezelfde enigszins melancholische kijk op het leven die de band ook in dit nummer op een luchtige manier weet te brengen. We krijgen meer van wat we bij de vorige single ook al zo konden waarderen, maar dan met een ingetogenheid die we nog niet eerder van de band hoorden.

Disq heeft een stuk meer in zijn mars dan stevige, rammelende noise rock, en dat mag wel gewaardeerd worden. “Loneliness” opent met prachtige, ietwat lucide, lichte klanken en een dromerige, rustig deinende gitaar. Ingetogen, teder en kwetsbaar peinst de band over het bestaan. Geen tierelantijntjes, maar gewoon klein en eerlijk. Halverwege verandert het nummer van richting en gaat verder als een rechttoe rechtaan powerpopnummer, waarin we de luchtigheid die we van de band kennen, weer terugvinden. De kwetsbaarheid die we in het begin hoorden, blijft slechts in de tekst aanwezig, maar ondanks het nonchalante karakter van de rest van de single (en om eerlijk te zijn de band in het algemeen), weten we nu dat er toch ergens een gevoelige snaar schuilt.

Facebook / Website / Instagram / Twitter

6 februari 2020

About Author

Laura Laman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief