FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Lianne La Havas, black midi, Tommy Cash, Black Country, New Road en meer dan 60 anderen naar Les Nuits 2020!

© CPU – Maxim Meyer-Horn

Les Nuits Botanique is een jaarlijkse vaste afspraak geworden in de agenda van duizende muziekliefhebbers. Ook dit jaar staat er weer heel wat moois op de planken tussen 29 april en 10 mei. Vandaag doet de Botanique er nog eens een kleine zestig namen bij en valt de line-up zo goed als in zijn finale plooi. Vooral black midi, Black Country, New Road, Lianna La Havas, Absynthe Minder, Trixie Whitley, Nicolas Godin (van Air) en Graveyard vallen meteen op en zullen ongetwijfeld heel wat volk naar de iconische Kruidentuin lokken. Zoals gewoonlijk valt er ook weer heel wat te ontdekken op Les Nuits en dat is dit jaar niet anders. Zo komen onder andere Félicia Atkins, Ashley Morgan, Marina Satti & Fonés, Roscoe, Moka Boka, Adriaan De Rovere, MEYY, Moka Boka en Silly Boy Blue de harten van de muziekliefhebbers veroveren.

De lichting namen is zoals steeds zeer gevarieerd en divers. Zo komen ook de Franse superster Sebastian Tellier, de Estse rapper Tommy Cash, post-punkers Protomartyr, Sophia, 1000Mods, Black Rainbows, Yael Naim, Bernard Lemmens, Chouck Bwa & the Angströmers, Offo Vrae, Hannah Diamond, A.G. Cook, Namasenda, Planet 1999, No Mac, Lil Data, Jacques Greene, Buga, Slikback, Nyege Nyege, Ascendant vierge, Victor Solf, Lujipeka, The Pirouettes, Crystal Murray, Flèche Love, Blu Samu, Martha Da’Ro, The K., Noé, Echt!, Mykki Blanco, LYZZA, Anna Meredith, Bing Ruth en Erika De Casier naar Brussel voor een unieke show op het leukste lente-festival van België.

Het is vooral uitkijken naar de nu al legendarische postpunk-avond in de Chapiteau op dinsdag 5 mei met scherpe boekingen als black midi en Protomartyr. Ook de PC Music Label Night op woensdag 6 mei met Hannah Diamond, Planet 1999 en No Mac is een aanrader, waarmee de Botanique weer toont dat ze scherp kunnen programmeren.

Voor de dagverdeling en de totale line up kan je terecht op de website van het festival.

1340 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
InstagramLiveRecensies

Absynthe Minded, David Numwami, Meskerem Mees & Aili @ OLT Rivierenhof (ihkv Radio 1 Schemersessies): Het gaat terug beginnen

Van 25 oktober vorig jaar was het geleden dat we nog eens de categorie ‘live’ mochten aanklikken. We waren dan ook maar…
AlbumsFeatured albumsRecensies

black midi - Cavalcade (★★★★★): Genre-overschrijdend gedrag

black midi blijft toch wel het buitenbeentje van de nieuwe Londense muziekscene rond het Speedy Wundergroundlabel en de Windmillzaal in Brixton. De…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single black midi - "Chondromalacia Patella"

Een titel als “Chondromalacia Patella” aan een nummer geven, dat kan enkel maar bij black midi. De groep uit Londen maakt zich…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.