Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Circa Waves – “Sad Happy”

© CPU – Chris Stessens

Het eerste deel van Circa Waves’ nieuwe album Happy staat al een tijdje online. Op 13 maart zullen de mannen uit Liverpool dan hun volledige album uitbrengen. Sad Happy. Er komt dus een ‘sad’ gedeelte bij, de tegenpool van Happy. De thuishaven van zanger Kieran Shudall, Liverpool werd een grote inspiratie voor het nieuwe album. Van dat ‘sad’ gedeelte krijgen we al een eerste single te horen, die ook meteen de naam van de plaat draagt “Sad Happy”.

“Sad Happy” begint als een redelijk opgetogen popnummer. Het tempo ligt goed en het doet qua sound denken aan “Jaqueline”, de lead single van op het eerste deel van het album Happy. De synthesizer die we horen tijdens het refrein is heel kenmerkend, en klinkt in tegenstelling tot de teksten eerder vrolijk. Qua teksten gaat Circa Waves zoals verwacht wat meer de donkere kant op. ‘I was losing all track of time / For a moment I thought I’d died’. Het ziet er naar uit dat het tweede deel van het album, de melancholische evenknie zal worden van Happy.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tinlicker - "Nothing To Lose" (feat. Circa Waves)

Hoewel ze al muziek uitbrachten op enkele bekende dancelabels als Anjunadeep, mau5trap en Armada, hoort Tinlicker toch niet bij de meest spraakmakende…
InstagramLiveRecensies

Crammerock 2023 (Festivaldag 2): Binnenkoppers à volonté

Deze jaargang van Crammerock werd vrijdag feestelijk op gang getrapt met enkele smakelijke sets van onder meer Miles Kane, Goose en Merol….
InstagramLiveRecensies

Circa Waves @ Botanique (Orangerie): Moshpits en singalongs bij de vleet

Toen zanger en gitarist Kieran Shuddal in 2013 wat nummers schreef en ze online smeet, sloeg hij erin om drie muzikanten te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.