LiveRecensies

Loyk @ De Studio: Een wervelwind tijdens de storm

Niet alleen Eunice zorgde er gisteren voor dat we van onze sokken geblazen werden, want in De Studio stelde het opkomende Antwerpse talent Loyk zijn nieuwe ep voor. Het project vormt zijn nieuwe muzikale start, want de nummers werden deze keer in samenwerking met een handvol muzikanten gemaakt en ook zijn oudere nummers werden gisteren nieuw leven ingeblazen door een vijfkoppige band. Dat zijn residentie in het Brusselse Jam Hotel zijn vruchten heeft afgedragen, mochten we gisteren in levende lijve ondervinden want het potentieel spat er tegenwoordig echt van af.

De tribune in De Studio zat behoorlijk vol met vrienden en familie, die het nieuwe hoofdstuk van Loyk absoluut niet wilden missen. Twee weken geleden speelde Loyk met zijn band nog een try-out in het Antwerpse Amor om de nummers al wat onder de knie te krijgen, wat zich meteen ook kenbaar maakte vanaf de eerste nummers. Ondanks de mindere geluidsmix, die de warme instrumentatie wat vlak liet klinken, hoorden we in de twee eerste nummer meteen de vooruitgang die hij als muzikant doormaakte. Kleine schoonheidsfoutjes door de band werden door een overvloed aan charisma ongedaan gemaakt.

Tijdens het derde nummer “Love Again” zagen we Loyk meer openbloeien en het podium gebruiken. De stress van het begin week voor een nieuwe zelfzekerheid, die zich vertaalde in wat meer oogcontact met het publiek en de aanstekelijkheid van de strakke arrangementen zorgde voor beweging op de tribune. Zijn band, die overigens op de saxofonist na uit enkel vrouwen bestaat, gaf er op “Part Of me” nog eens een extra lap op om het poppy nummer in het livejasje nog wat spannender te maken. Zijn oudere nummers kregen dus niet alleen een ereplekje in zijn setlist, maar hebben dus een serieuze metamorfose doorgaan om in het nieuwe geheel te passen. “Things Like That” wist ons in de nieuwe versie dan ook nog wat meer te begeesteren dan de studioversie. Zijn grootste hit “Mine” kreeg ook een ferme upgrade, die heel veel mensen eindelijk van hun zitje kreeg om wat schuchter mee te dansen.

Loyk en zijn band hadden er duidelijk werk van gemaakt om het muzikale aspect van zijn muziek nog iets meer te benadrukken in zijn nieuwe show. Zijn single “1999” kreeg een heuse muzikale climax, waarin elk bandlid zijn bijdrage leverde om de muzikale omkadering naar een hoger niveau te tillen. Het nog niet uitgebrachte “California” bracht tussen de pop en r&b-nummers nog eens een frisse wind in de set door het gebruik van zomerse melodietjes, die recht uit Jamaica zouden kunnen komen. Voor het eveneens onuitgebrachte “Brand New Day” kwam zijn trouwe vriend Manzo Soul hem op podium vergezellen om de hoopvolle, hartverwarmende boodschap nog beter over te brengen. De variatie en tempo in de set zaten mooi in evenwicht, waardoor elk nummer zijn eigen moment kreeg.

Hoogtepunt van zijn set was met grote afstand zijn nieuwe single “Drift Away“, die gisteren ook officieel uitkwam. Het nummer werd twee keer gebracht, maar blies ons vooral in de bisronde omver doordat Loyk’s passie voor muziek werkelijk van het podium spatte en de opbouw het publiek steeds meer wist te bekoren. Eens deze set helemaal gefinetuned is, zien we Loyk hiermee zeker doorgroeien naar een groter podium want muzikaal had de show veel weg van blackwave. en het nieuwe album van Justin Bieber.

Loyk bleek gisteren een wervelwind op een stormachtige avond en gaf ons het gevoel dat we op de vooravond van iets mooiers aanwezig waren. Het zit op sommige vlakken nog in zijn kinderschoenen, maar die zullen al snel een maatje te klein worden als hij zo blijft groeien.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

1729 posts

About author
aka fantom
Articles
Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 30 beste Belgische singles van 2022

Al wie Dansende Beren volgt, weet dat we dagelijks een hele reeks aan artikels over singles publiceren. Meestal dienen deze nummers als…
InstagramLiveRecensies

blackwave. @ De Roma: Even terug zomer!

Jean-Valéry Atohoun (Jay) en Willem Ardui, elk goed voor één helft van blackwave., leven momenteel op een roze wolk: begin september kwam…
AlbumsFeatured albumsRecensies

blackwave. - no sleep in LA (★★★★): Hetzelfde, maar beter

Al van zodra Jean-Valéry Atohoun (Jay) en Willem Ardui in 2016 besloten om samen onder de naam blackwave. muziek te maken, stond…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.