Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Vieze Meisje – “Wakame” & “Mayonaise”

Bijzonder eigenzinnige elektronica van eigen bodem met al even idiosyncratische teksten in onze moedertaal: je vindt het bij Vieze Meisje. Vooraleer je het gezicht vol afgrijzen vertrekt, delen we even mee dat er weinig vies te vinden valt aan frontvrouw Maya Mertens en Alan Van Rompuy aan de knoppen. Dat betekent echter geenszins dat ze het beschaafd houden, want kronkels vereren is zowat het trademark van Vieze Meisje. Ze bewezen hun nightlife-instigatortalenten al onder andere in Volta, S.M.A.K., Vooruit en De Studio, waar alvast bleek dat Maya en Alan hun publiek maar al te graag verwelkomen in hun Vieze Cirkel voor een cirkeldans in trance. Met deze live dubbelrelease brengen ze de obscure feestwasem tot in onze huiskamer.

“Wakame” wordt gekenmerkt door een heilig contrast tussen staccato springerigheid in de elektronica en eerder langgerekte klanken in Maya’s gezang. Het gaat van hot naar her en de feestwaarde ervan stijgt met de seconde – of toch tot het nummer haast volledig uit de hand loopt en de stemvervormers in het ijle de bovenhand nemen. Wie had gedacht dat daar een naadloze overgang naar “Mayonaise” op zou volgen? Ook dat nummer voert een lavalampbeweging uit met een zekere dansbaarheid die doet denken aan een scheef vier-uur-‘s-nachts-scenario, een onmiskenbaar mysterieus aspect en vooral iets hyperkinetisch waarvan je vijfendertig nachten lang niet meer normaal kan slapen. Vieze Meisje zit vol verslavende viezigheid: nutriscore A!

Op 8 februari speelt Vieze Meisje op We Are Open in Trix. Op 15 februari is het in Campo Victoria, Gent te doen en op 22 februari wordt de VK Vaartkapoen in Brussel aangedaan.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

31 januari 2020

About Author

Ann Mulleman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief