Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Against All Logic (Nicolas Jaar) – “Illusions of Shameless Abundance” (feat. Lydia Lunch) & “Alucinao” (feat. Estado Unido & FKA twigs)

We hebben al even niks meer gehoord van Nicolas Jaar, maar hij heeft duidelijk niet stilgezeten. Sinds zijn laatste soloplaat Sirens en bejubelde house-excursie onder de naam Against All Logic stond hij eveneens in voor productie op muziek van The Weeknd, Buzzy Lee en FKA twigs. Die laatste vervoegt hem op zijn eerste nieuwe release op twee jaar tijd, een dubbele single bestaande uit “Illusions of Shameless Abundance” en “Alucinao”.

Ondanks dat ze uitgebracht zijn onder hetzelfde zijproject, liggen “Illusions of Shameless Abundance” en “Alucinao” allebei niet echt in de lijn van 2012-2017. De groovy, met samples doorspekte house van die plaat is hier vervangen door kalere, ietwat machinale beats. In “Illusions” gaat dit een beetje op onze zenuwen werken; het nummer bevat amper melodieën en komt eerder over als een geluidscollage. De bijdrage van Lydia Lunch is beperkt tot een korte, zich herhalende stemopname, en maakt het geheel niet veel boeiender. Muziek om op te bewegen is dit alvast niet, en verder weten we ook niet echt wat we ermee aan moeten.

“Alucinao” doet het iets beter, met een leuke vervormde baslijn en interessante drumprogressie. De bewerkte zang van FKA twigs heeft ook zijn plaats, hoewel haar distincte stem daardoor wel volledig onherkenbaar gemaakt wordt. Helaas bouwt het nummer wel niet echt naar een bevredigende climax op, en lijkt de lengte van negen minuten—die Jaar in het verleden nochtans met gemak vulde—ons niet geheel noodzakelijk.

Zijn productionele sterktes zet Nicolas Jaar met deze twee songs als vanouds in de kijker, maar daar houdt het wel ongeveer op. We hebben al veel beter werk gehoord van deze Chileense New Yorker, en hopen dat hij dat niveau met zijn volgende releases terug weet te bereiken.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

193 posts

About author
Articles
Related posts
LiveRecensies

DARKSIDE @ Koninklijk Circus (Cirque Royal): Als een regendans

DARKSIDE in België, dat is zo ongeveer even uitzonderlijk als de regenval dezer dagen. Bijna negen jaar geleden was het dat de…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Yung Lean - "Lazy Summer Day" & "Chinese Restaurant"

Yung Lean rust niet op zijn lauweren en heeft alweer vers materiaal klaar. De Zweedse rapper was een van de eerste artiesten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.