Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Against All Logic (Nicolas Jaar) – “Illusions of Shameless Abundance” (feat. Lydia Lunch) & “Alucinao” (feat. Estado Unido & FKA twigs)

We hebben al even niks meer gehoord van Nicolas Jaar, maar hij heeft duidelijk niet stilgezeten. Sinds zijn laatste soloplaat Sirens en bejubelde house-excursie onder de naam Against All Logic stond hij eveneens in voor productie op muziek van The Weeknd, Buzzy Lee en FKA twigs. Die laatste vervoegt hem op zijn eerste nieuwe release op twee jaar tijd, een dubbele single bestaande uit “Illusions of Shameless Abundance” en “Alucinao”.

Ondanks dat ze uitgebracht zijn onder hetzelfde zijproject, liggen “Illusions of Shameless Abundance” en “Alucinao” allebei niet echt in de lijn van 2012-2017. De groovy, met samples doorspekte house van die plaat is hier vervangen door kalere, ietwat machinale beats. In “Illusions” gaat dit een beetje op onze zenuwen werken; het nummer bevat amper melodieën en komt eerder over als een geluidscollage. De bijdrage van Lydia Lunch is beperkt tot een korte, zich herhalende stemopname, en maakt het geheel niet veel boeiender. Muziek om op te bewegen is dit alvast niet, en verder weten we ook niet echt wat we ermee aan moeten.

“Alucinao” doet het iets beter, met een leuke vervormde baslijn en interessante drumprogressie. De bewerkte zang van FKA twigs heeft ook zijn plaats, hoewel haar distincte stem daardoor wel volledig onherkenbaar gemaakt wordt. Helaas bouwt het nummer wel niet echt naar een bevredigende climax op, en lijkt de lengte van negen minuten—die Jaar in het verleden nochtans met gemak vulde—ons niet geheel noodzakelijk.

Zijn productionele sterktes zet Nicolas Jaar met deze twee songs als vanouds in de kijker, maar daar houdt het wel ongeveer op. We hebben al veel beter werk gehoord van deze Chileense New Yorker, en hopen dat hij dat niveau met zijn volgende releases terug weet te bereiken.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

177 posts

About author
hier schrijf ik opstellen over progressieve rock en liefdesbrieven aan marika hackman, helaas wél met hoofdletters. het is trouwens laira en niet liera • luisterlog: last.fm/user/lyramsr
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsFeatured albumsRecensies

Darkside (Nicolas Jaar & Dave Harrington) – Spiral (★★★★): Van de rave naar het filmhuis

We kunnen ons niet precies herinneren hoe het liefdesverhaal precies begon; was het de inclusie van “Variations” in een door Foals gecureerde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FKA twigs - "Don't Judge Me" (feat. Headie One & Fred again..)

Dat de Britse FKA twigs van opleiding danseres is, bewees ze opnieuw op 27 november. Toen bracht ze een adembenemende performance tijdens…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Darkside (Nicolas Jaar & Dave Harrington) – “Liberty Bell”

We naderen de laatste week van 2020, een jaar dat een nieuwe dimensie aan de term annus horribilis lijkt te hebben gegeven, maar 2021…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.