Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lime Cordiale – “Addicted to the Sunshine”

Lime Cordiale is het muzikale project van de Australische broers Louis en Oli Heimbach. Samen maken ze easy on the ear indiesurfrock. Na enkele vroege ep’tjes in 2012 en 2013, kwam de band in 2017 met debuutalbum Permanent Vacation. Sindsdien brachten ze nog meer tof materiaal uit, met “Robbery” schopten ze het onlangs zelfs tot de top tien van triple j’s Hottest 100 of 2019. De groep blinkt echter niet uit in originaliteit – wat overigens ook niet altijd hoeft – en hun studioversies klinken vaak wat plat tegenover hun geweldige live versies. Deze nieuwe single vormt daar geen uitzondering op.

Met de zomerse titel “Addicted to the Sunshine” en zorgeloze lyrics als ‘Find it hard to get uptight / And as long as we keep the darkness out of sight / We’re addicted to the sunshine’ zijn de bouwstenen aanwezig voor een ontspannend liedje. Het nummer is echter te vlak om positieve vakantiegevoelens in ons los te maken. De zomer lijkt hier ingekleurd te zijn met de grijze tinten van een druilerige herfstdag. Nochtans weet Lime Cordiale zich doorgaans toch wat te onderscheiden van de meute indiebands door hun leuke Australische accent en nonchalante grooves. Daar horen we hier jammer genoeg niets van terug, waardoor de single even snel uit ons geheugen verdwijnt als een voorbijflitsende struik naast de autosnelweg.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Lime Cordiale @ Trix (Club): Niet zuur, maar zoet

De carrière van Lime Cordiale is er eentje die vooral in eigen land hoge toppen scheert. De rest van de wereld veroveren…
LiveRecensies

Lime Cordiale @ Ancienne Belgique (AB Club): De band gaat nooit stuk

Als fan van Lime Cordiale moest je lange tijd geduld uitoefenen, want het duurde maar liefst twee en een half jaar na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lime Cordiale & Idris Elba - "Apple Crumble"

Als dit een aprilgrap was, hadden we het geloofd, maar Lime Cordiale werkt effectief samen met Idris Elba aan een muzikaal project….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.