Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Dotan – “Bleeding”

Wie de Nederlandse singer-songwriter Dotan op sociale media volgt, zag enkele dagen geleden een telefoonnummer met een boodschap staan. ‘I have a new song coming out very soon and I may or may not have a little surprise for you if you send me a message’, luidde het. Nieuwsgierige fans die naar het nummer stuurden, kregen een voorproefje van Dotans nieuwe single “Bleeding” samen met een gepersonaliseerd spraakbericht. Een goede stunt om het vertrouwen van zijn fans terug te winnen nadat hij in 2018 in opspraak kwam door het gebruik van nepprofielen en valse verhalen om zijn carrière een flinke boost te geven.

Na een tijdje radiostilte maakte Dotan zijn comeback met nieuwe singles “Numb” en “Letting Go”. Daar voegt hij nu ook “Bleeding” aan toe. Qua opbouw verschilt de single niet veel met “Letting Go”. Dotan begint de song met een herkenbaar gitaardeuntje om er nadien een stel opzwepende drums aan toe te voegen. Hoe verder in het nummer, hoe meer dynamiek hij toevoegt. Dotan beschrijft zijn onverklaarde liefde en het weglopen van de waarheid. Een hit als “Home” zal het niet worden, maar “Bleeding” blijft wel hangen.

Wie Dotan live aan het werk wil zien moet zich naar Nederland begeven. Daar brengt hij in februari enkele optredens.


31 januari 2020

About Author

Marlies Schelfhout


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief