Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Dotan – “Numb”

Dotan laat weer van zich horen en dat deze keer geheel zonder online trolls, hopen we. De Nederlander met Israëlische roots kwam vorig jaar in opspraak toen de Volkskrant onthulde dat Dotan aan de hand van 140 nepprofielen op sociale media zijn fans misleide met fake verhalen. De verontwaardiging was zowel in Nederland als België groot en dat resulteerde erin dat Dotan even onderdook. Met zijn album 7 Layers werd Dotan al snel een graag geziene muzikant die in uitverkochte Ziggo Dome’s en volle tenten op Pukkelpop en Rock Werchter speelde. Of hem dat nog is gaat lukken, is moeilijk te voorspelen, want de teleurstelling van heel wat mensen is nog steeds groot. Met zijn single “Numb” sluit Dotan de woelige periode muzikaal af en het resultaat mag er wel zijn.

De indiefolk die hem (naast de fake verhalen) zo populair had gemaakt, is op “Numb” haast onvindbaar. Het mag dan ook duidelijk zijn dat Dotan met zijn nieuwe muziek andere wegen opzoekt en zich nu meer in richting de popmuziek oriënteert. “Numb” is een licht verteerbare popballade geworden dat voorzien werd van een catchy refrein dat al snel blijft hangen. Het nummer gaat volgens de Nederlander over een periode waarin de zanger niets meer kon voelen terwijl hij gewoon weer zichzelf wilde zijn. Dat Dotan een goede songschrijver is, staat buiten kijf, maar nu valt alleen nog af te wachten of het publiek even vergevingsgezind is als wij.

Facebook

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

29 mei 2019

About Author

Simon Meyer-Horn


ONE COMMENT ON THIS POST To “Nieuwe single Dotan – “Numb””

  1. Gina Michiels schreef:

    ‘k Weet er niks van, maar is het wel hijzelf, die die fake verhalen verspreidde ? Want daar ben ik, (wat betreft mezelf) wel zeker van, dat er over mij een heleboel fake en leugens verspreid zijn…. Maar “Numb” is wel een hele mooie song…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief