Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Alfa Mist – “Withered”

Alfa Mist mag zich in 2020 misschien wel een van de hipste jazzproducers van het moment noemen. Samen met bands als Ezra Collective, Portico Quartet en vele anderen blazen ze vanuit Londen de jazzscène nieuw leven in. Dat doen ze elk op hun unieke manier, met invloeden vanuit alle genres. En ook Alfa Mist heeft zijn achtergrond ergens anders liggen; de self-taught pianist begon als grime/hiphop artiest, terwijl hij zich nu focust op jazz, filmmuziek en wereldmuziek. Een achtergrond die je zeker nog voelt doorsijpelen in zijn muziek.

Behalve deze keer. Alfa Mist kondigt met “Withered” een solo-ep aan, die volledig zal bestaan uit pianonummers. Deze keer geen groovy beats dus, maar intieme nummers die focussen op het hoofdinstrument van de toetsenist. “Withered” neemt je mee op een intieme reis van vier minuten, waarvan Alfa Mist geen seconde je aandacht verliest. Hoe verder het nummer evolueert, hoe intenser het ook wordt. Alfa Mist houdt al eens van een tempowisseling en dat is hier niet anders. Een prachtig pianonummer, waarmee de Londense artiest zichzelf opnieuw uitvindt.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

31 januari 2020

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief