Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Première: Debuutsingle Kameel – “Greg”

“Greg” is de debuutsingle van de spiksplinternieuwe band Kameel. Patrick Steenaerts (gitaar), Hans Mullens (bas) en Geert Roelofs (drums) maken experimentele jazz met een serieuze hoek af. Het trio maakte al indruk als support van Marc Ribot’s Ceramic Dog, maar ook op bijvoorbeeld Leuven Jazz Festival. De debuutplaat Barkas komt op 28 februari uit en bij deze krijgen we al een eerste indruk van dat album onder de naam “Greg”.

Een dansbare drumbeat en een experimentele gitaarmelodie zetten “Greg” in gang. Drums en gitaar blijken de rode draad te zijn door dit nummer. Het gaat van jazzy vibes naar rock, dan terug naar jazz, om te eindigen met een stevige dosis experimenteren met gitaargeluiden. Heel het nummer draagt een ondeugend karakter met zich mee, en één ding is duidelijk Patrick Steenaerts is een gitaargod.

De band speelt heel wat liveshows, ontdek ze allemaal op de Facebookpagina van Kameel.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

29 januari 2020

About Author

Stijn Grobet


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief