Nieuwe singles, Oude Bekenden

Debuutsingle Das Koolies – “It’s All About The Dolphins”

Soms vraagt een mens zich af wat er met bepaalde band is gebeurd. Die vraag kan ook gesteld worden over Super Furry Animals. Het vijftal uit Wales bracht in 2009 een plaat uit waarna er een pauze werd ingelast. In 2015 keerde de band weliswaar terug, maar in heel veel nieuwe muziek resulteerde dat niet echt. Gruff Rhys, één van de belangrijkste mannen van de band, jaagt namelijk ook een succesvolle solocarrière na en dat vergt zijn tijd en inzet. Toch blijken de andere vier leden in de band niet te hebben stilgezeten, want vandaag verschijnt “It’s All About The Dolphins”. Het is meteen het eerste nummer onder de nieuwe naam Das Koolies.

In interviews werd wel eens gesproken over een gefantaseerde paralle band onder de naam Das Koolies en het lijkt er op dat die fantasie nu ook werkelijkheid wordt. Waar het begin van de song tamelijk experimenteel klinkt en het lastig is om te beluisteren, komt er na anderhalve minuut wat meer dynamiek in het nummer. De vocals (met wat autotune) en uiteindelijk de gitaren, blazen het nummer leven in en je voelt de groove tot in je kleine teen. Bunford, Ciarán en Ieuan verzorgen met drie de leadvocals en dat geeft het geheel van de song een heerlijke creativiteit. Een terugkeer om U tegen te zeggen, zoveel is zeker.

Er zou nog meer werk volgen met meer stemmen, meer experiment en diverse inspiratie. We zijn benieuwd!

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

29 januari 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief