Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single VALENTINO. – “Like I Haven’t Been Killed”

In alternatieve rockbands komen we over het algemeen niet zo snel een sectie koperblazers tegen. De Utrechtse band VALENTINO. is vanaf zijn eerste single in 2017 op zoek naar authenticiteit en vernieuwing, en met een saxofoon en een trompet als vaste onderdelen lukt dat al aardig. Deze instrumenten zijn opvallend, maar lang niet het enige wat de band uniek maakt. De band wordt gedreven door zijn samenstelling: zes totaal verschillende muzikanten met ieder zijn eigen karakter en inspiratie, die allemaal bijdragen aan het authentieke geluid van VALENTINO.

Met de nieuwe single “Like I Haven’t Been Killed” gaat de band een melancholische, poëtische kant op. Met de rustige, lichte coupletten en de bijna gesproken lyrics lijkt het nummer wat invloeden uit slacker rocknummers te hebben opgevangen. In de refreinen neemt het nummer een zwaardere wending die in contrast staat met de rust in de strofes. Dit vollere geluid wordt heel subtiel gekleurd door de koperblazers, die pas vanaf de bridge steeds meer naar de voorgrond treden en het nummer in volle glorie afsluiten.

De vertederende videoclip onderstreept het poëtische, eerlijke en kwetsbare karakter van de single. We zien frontman Stijn Grul met een gebroken hart door een onbereikbare liefde. Hoewel hij weet dat zijn liefde onbeantwoord zal blijven, heeft hij toch hoop. Hij blijft bang maar geduldig wachten op een kans. De contrasten in de muziek sluiten hier perfect op aan, waardoor de boodschap van het nummer zeker binnenkomt.

De volgende ep van VALENTINO. verschijnt op 14 maart.

Facebook / Instagram

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Unschooling - New World Artifacts (★★½): Flipperkastsyndroom speelt parten

Toen we de bio van de Normandische band Unschooling voor het eerst lazen, stond het water vrijwel meteen in onze mond. Het…
LiveRecensies

Oracle Sisters @ Les Nuits Botanique (Rotonde): Terug naar de jaren '70

Oracle Sisters is een muziekgroep die oorspronkelijk uit Parijs komt en bestaat uit twee jeugdvrienden, Lewis Lazar en Christopher Willatt, samen met…
AlbumsRecensies

iann dior - leave me where you found me (★★★½): Langzaam een nieuwe stijl proberen

De naam Iann Dior zal bij de meeste hiphop-fans waarschijnlijk een belletje doen rinkelen samenwerkingen met andere, grote artiesten, waaronder “Mood” van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.