Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single VALENTINO. – “Like I Haven’t Been Killed”

In alternatieve rockbands komen we over het algemeen niet zo snel een sectie koperblazers tegen. De Utrechtse band VALENTINO. is vanaf zijn eerste single in 2017 op zoek naar authenticiteit en vernieuwing, en met een saxofoon en een trompet als vaste onderdelen lukt dat al aardig. Deze instrumenten zijn opvallend, maar lang niet het enige wat de band uniek maakt. De band wordt gedreven door zijn samenstelling: zes totaal verschillende muzikanten met ieder zijn eigen karakter en inspiratie, die allemaal bijdragen aan het authentieke geluid van VALENTINO.

Met de nieuwe single “Like I Haven’t Been Killed” gaat de band een melancholische, poëtische kant op. Met de rustige, lichte coupletten en de bijna gesproken lyrics lijkt het nummer wat invloeden uit slacker rocknummers te hebben opgevangen. In de refreinen neemt het nummer een zwaardere wending die in contrast staat met de rust in de strofes. Dit vollere geluid wordt heel subtiel gekleurd door de koperblazers, die pas vanaf de bridge steeds meer naar de voorgrond treden en het nummer in volle glorie afsluiten.

De vertederende videoclip onderstreept het poëtische, eerlijke en kwetsbare karakter van de single. We zien frontman Stijn Grul met een gebroken hart door een onbereikbare liefde. Hoewel hij weet dat zijn liefde onbeantwoord zal blijven, heeft hij toch hoop. Hij blijft bang maar geduldig wachten op een kans. De contrasten in de muziek sluiten hier perfect op aan, waardoor de boodschap van het nummer zeker binnenkomt.

De volgende ep van VALENTINO. verschijnt op 14 maart.

Facebook / Instagram

25 januari 2020

About Author

Laura Laman


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief