Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Spreej – “LOSTBOYDEMIGOD”

Het moet zo’n vier jaar geleden zijn dat Spreej nog van zich liet horen. Je hebt waarschijnlijk niet onmiddellijk een aha-erlebnis, maar misschien wel als we u zeggen dat hij jarenlang zalen uitverkocht met aan zijn zijde rapper Safi. Samen brachten ze hiphop in Vlaanderen aan de man en maakten ze de weg vrij voor ander aanstormend talent. In 2015 stopte hun samenwerking abrupt en na een flets solonummer in 2016 verdween de Gentenaar al vrij snel van de hiphopkaart. Na wat bezinning begon hij aan het schrijven van een nieuw hoofdstuk, een dat qua stijl teruggrijpt naar zijn begindagen als rapper, nog voor Safi en Spreej dus. 

Spreejs comeback kreeg de naam “LOSTBOYDEMIGOD” en de eerste vijftien seconden denk je dat hij is overgeschakeld naar het Engels. We blijken ons dan toch te vergissen, maar zijn liefde voor het Engels valt wel op. Het nummer is Engels getint en daardoor moet zijn sappig Gents accent het onderspit delven. We verstaan eigenlijk soms maar bitter weinig van wat hij wil overbrengen, een term als mumblerap duikt hier in onze gedachten op. Een pluspunt is de flow die het nummer kleurt. Dan hebben we het over het instrumentale gedeelte, maar toch ook over Spreej zelf: ondanks er wat veranderd is, blijft hij wel een echte woordkunstenaar en zijn zijn woordkeuze en timing verre van slecht.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

24 januari 2020

About Author

Simon Proost


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief