Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nathaniel Rateliff – “What A Drag”

Het is ondertussen al zeven jaar geleden dat Nathaniel Rateliff nog eens een soloalbum maakte zonder zijn welbekende band The Night Sweats. Samen maakten ze hitjes zoals “S.O.B.” en “I Need Never Get Old”, die nog steeds overal luidkeels worden meegezongen. Deze keer pakt hij het zelf aan, op 14 februari komt zijn album And It’s Still Alright uit, waar Nathaniel een compleet andere richting in uitslaat. Hij gaat de emotionele kant op en worstelt duidelijk tussen woede, verdriet en bitterheid, wat te begrijpen valt na alles wat hij heeft meegemaakt de afgelopen jaren. Zijn beste vriend en producer van de vorige twee Nathaniel Rateliff & The Night Sweats albums, Richard Swift, stierf in juli 2018 en rond die tijd scheidde hij ook nog van zijn vrouw.

Eerder kwam “And It’s Still Alright” uit dat over de aanwezigheid van zijn vriend gaat die steeds in zijn hoofd blijft zitten. Op “What A Drag” zingt Nathaniel Rateliff over zijn scheiding met zijn voormalige vriendin en hoe moeilijk hij het daarmee heeft. Hij zingt dan ook ‘You seem surprised, babe / After years of the same thing / Well, I hope it’s the half that you want’, dat ergens sarcastisch overkomt op de licht swingende muziektonen. Maar desondanks kennen we deze zanger ook vooral van zijn oprechte songteksten, waarmee hij ons steeds zo goed meeneemt in zijn verhaal.

In het begin van “What A Drag” horen we meteen een akoestische gitaar en rustige drums op de achtergrond die ons meteen heen en weer laten bewegen. Wanneer Nathaniel begint te zingen, krijgen we kippenvel en hebben we door dat dit lied ons meteen stil krijgt. De songtekst neemt ons zoals eerder vermeld helemaal vast. Het laat ons zweven en doet onze problemen even vergeten, terwijl de muziek ons minder doet meeslepen na een tijd en steeds hetzelfde klinkt. Weinig vernieuwing dus, maar het blijft wel een topnummer. We kijken al uit naar het moment dat Rateliff “What A Drag” live zingt op het podium van de Capitole in Gent op 24 april.

Webpagina / Youtube

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOAK – “purgatory”

SOAK, oftewel de Noord-Ierse singer-songwriter Bridie Monds-Watson, lost met “purgatory” het tweede nummer dat zal verschijnen op hun toekomende album. In januari kondigde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single runo plum - "catching a fly"

Vandaag worden we gezegend met een nieuwe gitaarheldin. Runo plum begon nog voor haar eerste release al fans binnen te rijven via…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Big Thief - Dragon New Warm Mountain I Believe In You (★★★★): Hartveroverende schoonheid

Er zijn bands die soms moeite hebben met het creëren van nieuwe muziek. Geen inspiratie of een heuse writer’s block kan hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.