Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nathaniel Rateliff – “And It’s Still Alright”

©CPU – Hans Vangeel

Nathaniel Rateliff, maar zonder zijn alom gekende The Night Sweats. Het is ondertussen zeven jaar geleden dat hij nog eens een soloalbum maakte zonder die band. Hij vergaarde dan ook heel wat successen met die groep met onder meer “S.O.B” en “I Need Never Get Old”, maar deze keer doet hij het alleen en dat in een heel ander genre. Hij moest namelijk heel wat demonen kwijt die hij niet op een vrolijk bandalbum kreeg en zo ontstond And It’s Still Alright. De naam van zijn album, dat op 14 februari uitkomt. Vandaag komt hij alvast met de titeltrack daaruit.

In juli 2018 stierf zijn goede vriend en producer van de vorige twee Nathaniel Rateliff & The Night Sweats albums, Richard Swift. Daarnaast scheidde hij ook nog van zijn vrouw. Verdriet, woede en bitterheid staan dan ook centraal op zijn nieuwe plaat. “And It’s Still Alright” schreef Rateliff voor zijn overleden vriend Swift. Hij schrijft hierin dat het moeilijke tijden zijn en zijn vriend steeds aanwezig blijft in zijn hoofd. Het refrein maakt dan ook meteen duidelijk waarover het gaat. ‘It ain’t alright, the hardness of my head / Now, close your eyes and spin around.’

Zijn nieuwe single laat je even wegdromen. Vanaf de eerste woorden merk je dat het met een mooie boodschap geschreven is. Zijn warme, gezellige stem gecombineerd met de puurheid van een gitaar, zorgt voor een prachtige melancholische song. Het grote verschil tussen Nathaniel Rateliff met en zonder The Night Sweats ligt vooral in het genre. De optredens en nummers met de hele band waren zotte rockoptredens. Nu zal Rateliff vooral de nadruk leggen op het rustige en emotionele, wat hem net dat breekbaarder maakt.

Nathaniel Rateliff speelt zijn soloalbum op 24 april in de Capitole in Gent. Tickets vind je hier.

Webpagina / Youtube

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify 

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Tom Morello - The Atlas Underground Flood (★): Kwantiteit boven kwaliteit

Rage Against The Machine, Audioslave, Prophets of Rage… het zijn slechts enkele van de legendarische bands waar Tom Morello, in zijn ondertussen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Tom Morello - "Human", "Hard Times" & "Raising Hell"

Het is ondertussen om en bij de twee jaar geleden sinds Rage Against The Machine de muziekwereld op zijn grondvesten deed daveren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Nathaniel Rateliff - "Redemption"

Nathaniel Rateliff maakte ooit furore met The Night Sweats. Je weet wel, die band waarmee hij dikke hits scoorde als “S.O.B.” en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.