Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billy Talent – “Reckless Paradise”

Origineel begonnen in 1993 als Pezz, maar verder gegaan als Billy Talent wegens een conflict over de bandnaam met een snoepfabrikant. De originele bandleden van toen zijn nog steeds actief, al heeft de band wel een stand-in drummer onder de arm genomen. Eigen drummer Aaron Solowoniuk lijdt namelijk aan MS. De samenwerking is nogal eigenaardig, want ze werken beiden mee aan elk album en elke tour, maar het werkt. Met vijf albums reeds uitgebracht en iets wat lijkt op een nieuw album dat eraan komt, raast de band vlotjes verder. In november kwam een eerste nieuwe single uit in de vorm van Forgiveness I + II.

“Reckless Paradise” is de tweede single die op de wereld wordt losgelaten. Vernieuwend klinkt het misschien niet, maar typisch Billy Talent is het wel. De band is van mijlenver te herkennen dankzij hun eigen stijl van goeie riffs, flukse tempowissels en vooral de herkenbare stem van zanger Benjamin “Ben” Kowalewicz. De intro zou zo van een ander nummer kunnen komen dat de band eerder al eens heeft uitgebracht. “Reckless Paradise” is een nummer dat wel eens een nieuw anthem zou kunnen worden onder de Billy Talent-fans. De tekst is namelijk sterk en makkelijk te onthouden. Behoorlijk geladen zijn de teksten ook nu weer, vol van kritiek op de hedendaagse maatschappij. Ze klinken misschien vaak hetzelfde, maar ze hebben wel iets te zeggen. Origineel? Nee. Goed? Ja.

Er zijn nog geen details gekend over een eventueel nieuw album, maar het lijkt er wel op dat er iets staat te gebeuren. Wij kijken er alvast al naar uit.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Punk In Drublic 2022: Hoogdag voor punkrock

Het rondtrekkend festival Punk In Drublic is een initiatief van Fat Mike, beter bekend als de frontman van de punkband NOFX en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Billy Talent - Crisis of Faith (★★★): Een geloofscrisis is het niet echt, maar eens goed herbronnen zou geen kwaad kunnen

Zes jaar hebben we moeten wachten op het vervolg van Afraid of Heights, een album dat met gemengde gevoelens onthaald werd. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Billy Talent - "Judged"

Sinds het einde van 2019 brengt Billy Talent af en toe een single uit om zijn zesde album Crisis of Faith aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.