Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Hayley Williams – “Simmer”

Wie al even aan het wachten was op nieuwe muziek van Paramore, zal nog langer geduld moeten uitoefenen. Frontvrouw Hayley Williams wil namelijk een solocarrière najagen. Ze bracht ooit, in 2009, al eens een nummer uit zonder haar band, toen voor de soundtrack van Jennifer’s Body, maar dit keer wil ze er ook een album aan breien. Dat album krijgt de naam Petals for Armor en verschijnt op 8 mei. Daaruit is “Simmer” alvast een eerste voorsmaakje.

Zoals je wel al kon verwachten ligt “Simmer” helemaal niet in de lijn van Paramore. De sound is iets zachter en donkerder waardoor je het onder de noemer indiepop kan classificeren. Er kruipt een sterke subtiele productie in, en het nummer glijdt ook zachtjes voorbij. Je hoort er zomaar invloeden in van Haim of Chairlift en je merkt dus dat Hayley Williams de kaart van dat spectrum maar al te graag trekt. De zangeres werkte voor de video samen met dezelfde regisseur als The 1975, en zo weet je welke richting ze graag uitwil: popmuziek maken met ruimte voor wat experiment zodat ook het alternatieve publiek dit weet te smaken, en dat doen we wel. “Simmer” wordt geen wereldhit, maar komt wel heerlijk binnen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

22 januari 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief