AlbumsRecensies

Winona Oak – CLOSURE (★★★½): De nieuwe melancholische elektropopsensatie

Zweden is een land met veel muzikale talenten en dan hebben we het niet alleen over ABBA. Onlangs bracht Winona Oak haar eerste ep uit en we kunnen zeggen dat Zweden alweer een talent rijker is. De zangeres groeide op op een klein eilandje genaamd Sollerön dat ook wel bekend staat als het eiland van de zon. Winona Oak was op het eiland omringd door veel dieren en mag zichzelf een paardacrobaat noemen, maar ook muziek zit in haar bloed. Oma Oak stond in de Zweedse Koninklijke Opera en Winona speelt al viool en piano sinds haar kinderjaren. De zangeres heeft al enkele singles uitgebracht en werkte samen met onder meer The Chainsmokers op het nummer “Hope“. Haar eigen werk is iets minder hitgevoelig, maar daarom niet minderwaardig.

CLOSURE opent met “He Don’t Love Me” en meteen ontstaat er een zekere spanning door de strijkers, maar deze vervalt eens we bij het elektropoprefrein komen. Winona Oak doet een zwoele, dansbare sfeer ontstaan waarop je in het donker wilt dansen. Het nummer is meteen goed opgebouwd en dankzij de twisten hier en daar is het geen voorspelbaar popnummertje. Hetzelfde geldt ook voor de rest van de songs. “Break My Broken Heart” is een stuk toegankelijker doordat het uitbundiger is en mogelijks nog moeilijker om bij te blijven stilzitten. De zwoele, melancholische sfeer gaat geweldig goed samen met de stem van Oak. We krijgen regelmatig Lana De Rey en Charli XCX vibes, maar tijdens “Lonely Hearts Club” moeten we ook regelmatig denken aan Oaks buurvrouw en prinses van de natuur, Aurora. Wanneer we namen als die van Del Rey en XCX vermelden, weet je dat je goed bezig bent.

“Let Me Know” is dan weer een nummer dat radio-airplay zou kunnen krijgen, maar jammer genoeg passeerde dit nummer de radiostations in stilte. Niet alleen in dit nummer speelt de zangeres met contrasten die ons aangenaam verrassen. “Another Story” is een eerder brave afsluiter, maar vormt toch een meerwaarde, doordat het een kant toont van Winona Oak die we nog niet eerder zagen op dit kleine album. CLOSURE is een sterke eerste ep, waarvan we hopen dat dit het begin is van een mooie carrière. Winona Oak doet ons denken aan enkele hedendaagse grootheden, maar heeft zeker en vast een eigen sound waarbinnen ze graag varieert en verrast. We gaan nog horen van deze vrouw, zeg dat Dansende Beren het gezegd heeft!

Facebook / Instagram 

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

863 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single CHARLOT - "Closure"

Er broeit iets in Nederland, want de laatste tijd komen steeds meer beloftevolle acts boven water. Wie vorige maand naar Froukje ging…
AlbumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #25

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos hoog. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Winona Oak & Robin Schulz - "Oxygen"

Er was een tijd waarin alles wat Robin Schulz aanraakte in goud veranderde. Met nummers als “Sugar” en zijn remix van “Prayer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.