Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willie Wartaal – “Mondjekontje” (feat. Faberyayo)

Wie Nederlandse hiphop zegt, zegt al snel De Jeugd Van Tegenwoordig. En wie De Jeugd zegt, zegt nog sneller Willie Wartaal. De Nederlander kwam met een solonummertje en deed dat samen met Faberyayo, toevallig een van de mannen van de welbekende rapgroep. Eerder al had Willie ook met de andere rapper van De Jeugd, namelijk Vjèze Fur, “Daia” uitgebracht.

De mensen die verwachtten een typische vibe van De Jeugd te krijgen, hadden het mis. “Mondjekontje” start met een gesprek tussen mannen dat – buiten dat het woord mondjekontje valt – weinig relevant lijkt voor het nummer. Al gauw gaan we naar een soort elektronische bouncevibe waarbij je niet kan stilzitten. Maar die vibe begint meer op een rave te lijken dan op urban of hiphop en laat ons in dit geval snel koud.

We krijgen het gevoel dat Willie een poging doet naar een hit die grijsgedraaid kan worden op een fuif of in een club. Maar door de expliciete lyrics en vooral titel lijkt het geen goede poging. Ook niet met Faberyayo, die het nummer niet naar een volgend level weet te halen. Dit nummer zou wel gewerkt hebben als ze er hun Jeugd-stijl bij gehaald hadden met wat meer vrolijkheid en fun. Zo hadden ze het zich ook kunnen permitteren om een titel als “Mondjekontje” te gebruiken.

Willie zal naar alle waarschijnlijkheid nog meer soloplaten uitbrengen, maar dan hopen wij wel dat het allemaal wat vrolijker is. Iets zoals “Barry Haze”, het nummer van Donnie waarop hij meerapte, zou wel een enorme schot in de roos zijn voor onze Noorderbuur.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

De Jeugd Van Tegenwoordig - Moderne Manieren (★★★★): Ongeëvenaarde Nederlandstalige hiphop

Eindelijk, na bijna vijf jaar zonder nieuw album, is De Jeugd Van Tegenwoordig terug van weggeweest. Jeugdig zijn ze ondertussen allang niet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Jeugd Van Tegenwoordig - "Dat Mag Niet"

Nog minder dan drie weken en dan komt De Jeugd Van Tegenwoordig eindelijk met een nieuw album naar buiten. Dat is alweer…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Jeugd Van Tegenwoordig - "Goed Nieuws"

De comeback van De Jeugd Van Tegenwoordig begint alsmaar meer vorm te krijgen. Enkele weken geleden losten ze al een nieuwe single…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.