Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Jungle Giants – “Sending Me Ur Loving”

Deze zomer is het alweer drie jaar geleden dat we een album kregen van de Australiërs van The Jungle Giants. Die plaat maakte duidelijk welke richting deze band uit zou gaan: upbeat indiepopsongs, doorspekt met catchy riffs en subtiele elektronica. Eind vorig jaar kregen we dan “Heavy Hearted”, een nummer dat van start gaat met wat rustige piano, maar zich in het refrein ontwikkelt tot elektronisch popnummer dat je recht naar de dansvloer stuurt. Vandaag krijgen we dan de opvolger van “Heavy Hearted” met “Sending Me Ur Loving”.

En al snel wordt duidelijk dat ook “Sending Me Ur Loving” op de dansbenen mikt. Een eenvoudige beat bepaalt het tempo en wordt in de strofes voornamelijk bijgestaan door een funky baslijn en de vocals. Het is pas in het refrein dat het nummer helemaal losbarst: geleidelijk aan zwellen de synthesizers aan tot een vrolijk en catchy geheel. Smijt hier en daar nog een zomers gitaarriffje in de mix en The Jungle Giants brengt met “Sending Me Ur Loving” de eerste zomerse vibes naar België.

17 januari 2020

About Author

Bauke de Langhe


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief