Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Jungle Giants – “Sending Me Ur Loving”

Deze zomer is het alweer drie jaar geleden dat we een album kregen van de Australiërs van The Jungle Giants. Die plaat maakte duidelijk welke richting deze band uit zou gaan: upbeat indiepopsongs, doorspekt met catchy riffs en subtiele elektronica. Eind vorig jaar kregen we dan “Heavy Hearted”, een nummer dat van start gaat met wat rustige piano, maar zich in het refrein ontwikkelt tot elektronisch popnummer dat je recht naar de dansvloer stuurt. Vandaag krijgen we dan de opvolger van “Heavy Hearted” met “Sending Me Ur Loving”.

En al snel wordt duidelijk dat ook “Sending Me Ur Loving” op de dansbenen mikt. Een eenvoudige beat bepaalt het tempo en wordt in de strofes voornamelijk bijgestaan door een funky baslijn en de vocals. Het is pas in het refrein dat het nummer helemaal losbarst: geleidelijk aan zwellen de synthesizers aan tot een vrolijk en catchy geheel. Smijt hier en daar nog een zomers gitaarriffje in de mix en The Jungle Giants brengt met “Sending Me Ur Loving” de eerste zomerse vibes naar België.

Related posts
AlbumsRecensies

The Jungle Giants - Quiet Ferocity (★★★★): Een uiterst geslaagde zoektocht naar vernieuwing in de indiepopwereld

Powerpop brengen met een zomers gevoel in is een van de vele redenen waarom wij fan waren van de twee vorige albums…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 24 - 30 april 2017

De laatste week van april was er één van duizenden fascinerende releases. Ook op de videoclipmarkt viel dit op want het aanbod…
Filmpje van de week

Filmpje van de week 7 - 13 maart 2016

Een week zonder filmpjes is als een café zonder bier, dat gaat gewoon niet. Deze week kwamen we weer enkele topfilmpjes tegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.