Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Avenged Sevenfold – “Set Me Free”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Na twee jaar zonder nieuw materiaal is Avenged Sevenfold daar weer met iets nieuws. Al is nieuw wel met een korreltje zout te nemen. Deze “Set Me Free” is pas uit, maar werd al geschreven in 2013. Het nummer kreeg normaal gezien een plaatsje op Hail To The King, het album dat datzelfde jaar nog uitkwam. De Amerikanen zijn daarnaast ook druk bezig met nieuw materiaal. Een tour staat voorlopig nog niet op de planning, maar een plaat komt later.

De reden waarom “Set Me Free” niet eerder uitkwam, is nog altijd een raadsel. Maar we zijn wel blij dat het nummer er nu eindelijk is. Het is een zeer sterke ballade met een overvloed aan gitaarsolo’s. M. Shadows blijft zichzelf op deze plaat en dat klinkt mooi. Maar niet alles in het nummer is goed. Het refrein bestaat uit slechts één zin en dat is jammer. We missen creativiteit in de tekst. Die creativiteit zit dan weer wel in het instrumentale gedeelte. De band weet de ballade op het einde nog sterker te maken door een hele verandering te maken in akkoordenprogressie en drumgroove. Die laatste is dan ook weer enorm straf gespeeld door hun vorige drummer, Arin Ilejay.

Het nummer zal alleen digitaal beschikbaar zijn wanneer het volgende album gereleaset wordt, en dus niet op de fysieke cd staan. Dat album zal Diamonds in the Rough heten en komt in de rekken vanaf 7 februari.

Related posts
Features

Nabeschouwing Graspop Metal Meeting 2024: Kop of recycleerbare munt

Nu we de laatste moddersporen uit onze kleren en poriën hebben geschrobd, ligt de 27ste editie van Graspop Metal Meeting definitief achter…
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2024 (Festivaldag 3): Duivelsgekte

Normaal gesproken zou de derde dag van een festival wat moeizamer verlopen, maar op Graspop was de sfeer dit keer exceptioneel goed….
InstagramLiveRecensies

Rock Am Ring 2024 (Festivaldag 1): Rocken op de Nürburgring met de geur van bier en verbrande rubber

Een weekje later dan gewoonlijk sloeg Rock Am Ring zijn tenten op aan het racecircuit van de Nürburgring. Waarom de editie dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.