Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Avenged Sevenfold – “Set Me Free”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Na twee jaar zonder nieuw materiaal is Avenged Sevenfold daar weer met iets nieuws. Al is nieuw wel met een korreltje zout te nemen. Deze “Set Me Free” is pas uit, maar werd al geschreven in 2013. Het nummer kreeg normaal gezien een plaatsje op Hail To The King, het album dat datzelfde jaar nog uitkwam. De Amerikanen zijn daarnaast ook druk bezig met nieuw materiaal. Een tour staat voorlopig nog niet op de planning, maar een plaat komt later.

De reden waarom “Set Me Free” niet eerder uitkwam, is nog altijd een raadsel. Maar we zijn wel blij dat het nummer er nu eindelijk is. Het is een zeer sterke ballade met een overvloed aan gitaarsolo’s. M. Shadows blijft zichzelf op deze plaat en dat klinkt mooi. Maar niet alles in het nummer is goed. Het refrein bestaat uit slechts één zin en dat is jammer. We missen creativiteit in de tekst. Die creativiteit zit dan weer wel in het instrumentale gedeelte. De band weet de ballade op het einde nog sterker te maken door een hele verandering te maken in akkoordenprogressie en drumgroove. Die laatste is dan ook weer enorm straf gespeeld door hun vorige drummer, Arin Ilejay.

Het nummer zal alleen digitaal beschikbaar zijn wanneer het volgende album gereleaset wordt, en dus niet op de fysieke cd staan. Dat album zal Diamonds in the Rough heten en komt in de rekken vanaf 7 februari.

17 januari 2020

About Author

Bono Marting


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief