Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thundercat ft. Steve Lacy & Steve Arrington – “Black Qualls”

Wonderbassist Thundercat werd de laatste jaren steevast geassocieerd met grote namen als Kendrick Lamar, Flying Lotus, Erykah Badu en Kamasi Washington, maar heeft ook een succesvolle solocarrière uitgebouwd. In 2017 bracht hij nog het eclectische en absurde Drunk uit, een album dat bezaaid was met knotsgekke ideeën en veel gastmuzikanten. Op 3 april kunnen we meer van dat verwachten, want dan verschijnt zijn nieuwe plaat It Is What It Is via Brainfeeder. Op het album zijn bijdrages van Ty Dolla $ign, Childish Gambino, Lil B, Kamasi Washington, BADBADNOTGOOD, Louis Cole en Zack Fox te horen, maar ook van Steve Lacy en Steve Arrington. Die twee spelen een sleutelrol op de single “Black Qualls”.

“Black Qualls” klinkt op-en-top Thundercat: funky, zwoel en bezaaid met speelse baslijnen. Toch bevat het nummer helaas niet dezelfde punch of aanstekelijkheid die we op ouder werk als “Friend Zone”, “Them Changes” en het recentere “King of the Hill” te horen kregen. De al zwoele sound van Thundercat wordt deze keer aangevuld met de dromerige gitaarakkoorden van The Internet-gitarist Steve Lacy en ietwat belabberde vocals van Steve Arrington, spilfiguur in de funkband Slave. Hoewel deze muzikanten afzonderlijk sterk zijn, lijkt deze formatie te verdrinken in het gezapige en de vergeetbaarheid. Het feit dat deze single nogal troebel gemixt is, maakt het er niet beter op. Hopelijk is de rest op It Is What It Is beter.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Steve Lacy - "Bad Habit"

Er zijn weinig onderwerpen zo controversieel als astrologie. De één gelooft er heilig in en laat zich leiden door de sterren, terwijl…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gorillaz - "Cracker Island" (feat. Thundercat)

Damon Albarn speelde enkele maanden geleden een soloshow in Brussel en is ondertussen alweer volop aan het touren met Gorillaz, een van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Steve Lacy - "Mercury"

Het is inmiddels alweer drie jaar geleden dat Steve Lacy een grote indruk wist te maken op ons met zijn debuutalbum, Apollo XXI….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.