Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single King Krule – “(Don’t Let The Dragon) Draag On”

Met de single “(Don’t Let The Dragon) Draag On” kondigt King Krule vandaag zijn nieuwe album Man Alive! aan. Het derde album van Archy Marshall als King Krule is gepland voor een release op 21 februari. Het vorige volledige album van de 25 jarige Engelsman dateert ondertussen van 2017. Wel bracht hij in november vorig jaar nog de sfeervolle kortfilm Hey World! uit als promotie voor zijn aankomende tour, die op drie maart in de AB halt houdt. De tickets voor deze show waren echter al vrij snel allemaal de deur uit.

Een andere versie van de single “(Don’t Let The Dragon) Draag On” was eerder al te horen in de kortfilm Hey World! vorig jaar. Op de single versie klinkt hij diep verzonken in een wereld van ziel kwellende gedachten. ‘How did you get this low?’, vraagt hij zichzelf af. Het lijkt wel een licht verdoofde soundtrack van een gevecht met insomnia. De song schreef hij overigens samen met de getalenteerde Engelse zangeres Nilüfer Yanya. Na deze traag brandende lo fi song kijken we alvast reikhalzend uit naar Man Alive!. De tracklist (onderaan het artikel te vinden) bevestigt alvast dat er nog drie andere songs uit de kortfilm op het album het daglicht zullen zien.

Tracklist Man Alive!:

01 Cellular

02 Supermaché

03 Stoned Again

04 Comet Face

05 The Dream

06 Perfecto Miserable

07 Alone Omen 3

08 Slinsky

09 Airport Antenatal Airplane

10 (Don’t Let the Dragon) Draag On

11 Theme for the Cross

12 Underclass

13 Energy Fleets

14 Please Complete Thee

14 januari 2020

About Author

Sam Donné


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief