Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Glauque – “ID8”

© Romain Vnkns

Deze zomer hebben we uitgebreid kennis kunnen maken met Glauque. De groep nam in 2018 deel aan Concours Circuit, de Waalse tegenhanger van Humo’s Rock Rally, en werd er knap tweede. Het leverde hen in ieder geval een bomvolle zomer op met shows op onder andere Les Ardentes, Dour en Couleur Café. Het afgelopen jaar bracht het vijftal maar twee nummers uit, maar we mogen ons in de loop van de komende maanden verheugen op een eerste album. Vandaag lossen ze alvast een eerste uitblinker van het jaar in de vorm van “ID8”.

De muziek van Glauque valt moeilijk in een paar woorden te omschrijven, maar een fusie tussen alternatieve hiphop en elektronica treft het al redelijk goed. Op “ID8” gaat de groep uit Namen weer op zoek naar een mooie middenweg en daar zijn ze met verve in geslaagd. De elektronische klanken doen ons denken aan een combinatie tussen Moderat en Floating Point en versterkt de spoken word gedeeltes. Net wanneer je denkt dat het nummer gedaan is, pakt de groep nog eens uit met een fraai einde waarin “ID8” helemaal openbreekt. De muziek klinkt heel filmisch en wie even tijd heeft, raden we ook aan om een kijkje te nemen naar de bijbehorende clip. De muziek van Glauque klinkt zo uniek en zo verfijnd, dat het haast niet anders kan dan dat deze band nog veel succes zal hebben de komende jaren.

Op vrijdag 7 februari speelt Glauque op We Are Open in Trix, zaterdag 28 maart spelen ze in OLTClub en op dinsdag 5 mei tijdens Les Nuits Botanique.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

14 januari 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief