Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Equal Idiots – “16”

©CPU – Ymke Dirikx

Een van de meest populaire garagerockbands uit ons land zou wel eens Equal Idiots kunnen zijn. Frontman Thibault Christiaensen weet zich dan ook als geen ander te profileren als een bv en dat zorgt er nog meer voor dat zijn band iets bekender wordt. Het was even wachten op nieuw werk van het duo, maar begin juli was die terugkeer er met “Run”. Het bleek de voorbode van een nieuw album dat op 21 februari verschijnt en de naam Adolescence Blues Community krijgt. Vandaag krijgen we daar met “16” een tweede voorsmaakje uit. Alweer brengt het nummer een dubbel gevoel met zich mee.

Net zoals “Run” gaat “16” op zoek naar enkele nieuwe elementen in de muziek van Equal Idiots, alleen zijn de ideeën dit keer beter dan de uitvoering. De herkenbare rammelende gitaar zet het nummer strak in en we zijn meteen mee met wat de groep hier wil serveren, alleen blijft de band daarna iets te veel op hetzelfde nageltje hameren. We horen nagenoeg niets vernieuwend in vergelijking met nummers uit het debuut en hier gaat zelfs het speelse dat daar nog te horen was verloren. Het voelt bij momenten veel te flets aan en dat is jammer, want de band had op dat debuut namelijk heel plezante nummers in de aanbieding waarbij je niet al te veel hoefde na te denken. Nu mist de song inhoud (de vele ‘nanana’s’ maken het dan wel weer toegankelijk) en de vreemde opbouw en absurde achtergrondgeluiden verdoezelen niet dat “16” exact hetzelfde recept van succes blijft volgen.

Bij “Run” werkte het wel, maar op “16” mist Equal Idiots hetgeen hen zo plezant maakte. Dat het catchy is, kunnen we niet ontkennen, maar het voelt toch allemaal iets te voorspelbaar en braaf aan.

Volg ons op Spotify voor meer nieuwe muziek.

13 januari 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief