Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Bad Sounds – “Permanent”

Vrijdag brengt Bad Sounds het eerste deel van hun tweede plaat Escaping From A Violent Time uit. Het vijftal uit Bath was in 2017 nog op de goede weg om de nieuwe sensatie in de Britse muziekwereld te worden, maar hun debuutalbum Get Better kon in 2018 niet helemaal aan de verwachtingen voldoen. Vooral buiten het Verenigd Koninkrijk verloopt de motor voor de band nogal sputterend, ondanks het feit dat de band wel degelijk een aantal catchy nummers heeft uitgebracht. Met hun nieuwste single “Permanent” zullen ze daar niet zo snel verandering in kunnen brengen.

Hun muzikaal recept is de afgelopen maanden niet gewijzigd en op “Permanent” horen we zeker weer een aantal leuke insteken. Helaas is het nummer net iets te onopvallend om ons volledig over de lijn te kunnen trekken. De strofes zijn nog leuk, maar met een eerder matig refrein verliezen ze ons deze keer. Dat David Bowie een inspiratie is voor Bad Sounds hoor je er al snel uit, maar inhoudelijk klopt het niet helemaal. De manier hoe ze met samples werken, is dan weer wel een lichtpuntje. Binnen enkele dagen weten we dan ook of Escaping From A Violent Time Vol. 1 ons toch nog enigszins zal kunnen bekoren.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

13 januari 2020

About Author

Simon Meyer-Horn


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief