Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Sounds – “Breathe”

Dit jaar trok Bad Sounds zich even terug om aan nieuw materiaal te werken. Voor hun aankomende ep Escaping From A Violent Time vol. 1 (release: 17 januari) trokken ze zelfs naar een oude gevangeniscel in Bristol, wat volgens de heren toch wel een impact heeft gehad op de sound van de ep. Bad Sounds was lange tijd goed bezig om de volgende exporthit van de Britse muziekindustrie te worden, maar hun debuut Get Better presteerde toch minder dan gedacht. Afwijken van hun succesformule doen ze gelukkig niet, zo bleek onlangs nog op de single “Sympathetic Vibrations“. Ook “Breathing” heeft weer die typische Bad Sounds-klank die we kunnen smaken, al zijn we ook niet helemaal weg van het nummer.

Bad Sounds is er niet vies van om muziek uit de jaren tachtig in een nieuw en eigenwijs jasje te steken. Met “Breathing” zijn ze hier andermaal in geslaagd, al komen ze nu iets minder scherp om de hoek. Het refrein is iets minder dan we van de twee gewoon zijn en draagt niet bijzonder veel bij aan het nummer. De strofes daarentegen vinden we heel catchy en goed in elkaar zitten. Vooral de melodielijn is netjes en toont ons dat er heel wat potentieel in “Breathe” aanwezig was om er echt iets straf van te maken.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1675 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Thyla - "Breathe"

Het wemelt van de leuke opkomende bandjes in het Verenigd Koninkrijk en Thyla is daar ongetwijfeld eentje van. Het is wel niet…
AlbumsRecensies

Knuckle Puck - 20/20 (★★½): Geslaagd op voldoende wijze

Knuckle Puck is een Amerikaans vijftal dat het label ‘Yet another pop punk band’ dankzij melodische poppunkliedjes met een stevige portie dramatiek en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Sounds - "Permanent"

Vrijdag brengt Bad Sounds het eerste deel van hun tweede plaat Escaping From A Violent Time uit. Het vijftal uit Bath was in 2017…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.