Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tin Fingers – “Fomo For Kids”

2020 wordt het jaar dat indiepopband Tin Fingers hun debuutalbum zal voorstellen aan het grote publiek. Met “Glow” doorbrak de band eind vorig jaar de muzikale stilte, want sinds hun eerste ep No Hero (2017) kregen we geen nieuwe muziek meer. Die ep werd trouwens geproducet door Jasper Maekelberg, de frontman van Faces On TV en wonderboy achter de knoppen van heel wat Belgische popmuziek. De nieuwe plaat van Tin Fingers zal op Valentijnsdag voorgesteld worden in Ancienne Belgique.

“Fomo For Kids” bevat heel wat leuke elementen, zoals de spoken word in de intro, het koortje dat in het slot de frontman ondersteunt of de fluwelen synthesizers, die overigens perfect samenvloeien met het intiem gitaarspel van de band. Maar toch hebben we het gevoel dat Tin Fingers, in tegenstelling tot op “Glow”, het wat te braaf houdt. Waar je in de vorige single creativiteit voelde doorsijpelen tot in kleine details, hebben we hier het gevoel dat de band het wat te basic houdt. Spijtig, want dit nummer heeft zeker potentieel.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 2): Onvoorziene omstandigheden deluxe

Wie een planning had gemaakt voor vrijdag, kon die al meteen in de vuilbak gooien. Het aantal geannuleerde acts op vrijdag was…
InstagramLiveRecensies

Arsenal @ Lotto Arena: Heerlijk verdwalen in het sprookjesbos

Het was al even geleden dat we Arsenal nog eens live aan het werk konden zien. Het coronavirus strooide helaas roet in…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tin Fingers - "Islandhead" (feat. Fenne Kuppens)

Tin Fingers is een Antwerpse band met een authentieke popsound om U tegen te zeggen. De band startte aanvankelijk met ietwat donkere…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.