Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single SYML – “Flags”

© CPU – Fleur De Backer

SYML is de creatie van Brian Fenell, de zanger met een tedere en emotionele stem. Tien jaar lang was Fenell zanger bij de band Barcelona, maar besefte later dat een solocarrière geschikter zou zijn. Hij speelde op 14 oktober nog in de AB met een grote verscheidenheid aan nummers en stijlen. Alle songs gaan van elektronisch naar enorm breekbaar. Zo schrijft hij ook over dat soort thema’s. “Flags” gaat over de ziekte kanker, de angst voor deze ziekte omschrijft hij nu in zijn muziek. Volgens Fenell is kanker natuurlijk, iets waar we als gemeenschap tegen moeten vechten.

In “Flags” reflecteert hij zijn gevoel, frustraties en verdriet. ‘Fuck this cursed cancer/ send it straight to hell.’ De zanger schrijft zijn muziek als een soort therapie, een verwerking van emoties. De song is zo kwetsbaar en tegelijkertijd betoverend mooi. Muzikale uitdagingen heeft het niet. Hij houdt het eenvoudig, maar het is prachtig verwoord. “Flags” bevat een bepaalde rust die we kunnen vinden in de zachte melodieën en zijn gevoelige stem. We garanderen, het blijft hangen..

We zijn benieuwd wat SYML nog zal brengen en aan welke stijl hij voorkeur zal geven.

Facebook/ Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

10 januari 2020

About Author

Rune Carremans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief