Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylosis – “Calcified”

Na een hiaat van een grote drie jaar is de Britse metalband Sylosis terug. Op het einde van 2019 maakte frontman Josh Middleton tijdens een podcast bekend dat zijn band terug aan nieuwe muziek werkte. Kort daarna kwam het nieuws dat we in februari hun nieuwste album mogen verwachten. Deze heugelijke aankondiging werd vergezeld door hun eerste nieuwe single in vier jaar tijd: “I Sever”.

Dat sommige leden van Sylosis tijdens deze hiaat niet stil hebben gezeten, is zeer duidelijk te horen. Alhoewel basgitarist en medeoprichter Carl Parnell de band verlaten heeft, zijn andere leden zeer actief geweest.  Zo is drummer Ali Richardson nog steeds actief bij Bleed From Within en vult Josh Middleton nu ook de schoenen als gitarist bij de alom bekende Architects.

“Calcified” is de tweede single uit hun nieuwe album Cycle of Suffering en is net iets harder dan voorganger “I Sever”. Terug een geweldige mix van melodische metal, snoeiharde vocals door Josh en strak drumwerk van Ali. Als dikke kers op deze taart krijgen we in het midden van het nummer een van de beste gitaarsolo’s van 2020 (op dit moment toch).

Op 7 februari van volgend jaar komt Cycle of Suffering uit via Nuclear Blast. Om de mannen ook live aan het werk te zien, gaan we nog even geduld moeten hebben, aangezien er nog maar twee optredens geboekt staan voor de band.

Twitter / Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

A Pale Horse Named Death - Infernum in Terra (★★★★): Over de doden niets dan goeds

Toen Peter Steele, de boomlange frontman van Type O Negative, op 14 april 2010 het tijdelijke met het eeuwige verwisselde, was elk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stick To Your Guns – “More of Us Than Them”

Op 20 augustus 2016 stond de metalwereld even stil. De gitarist van Architects, Tom Searle, verloor de strijd tegen huidkanker. Toch blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silent Planet – “Terminal”

Wie de laatste jaren de metalcorescene volgde, heeft ongetwijfeld al van Silent Planet gehoord. De heren mixen normaal gezien religieuze verzen, uitspraken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.