Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylosis – “Calcified”

Na een hiaat van een grote drie jaar is de Britse metalband Sylosis terug. Op het einde van 2019 maakte frontman Josh Middleton tijdens een podcast bekend dat zijn band terug aan nieuwe muziek werkte. Kort daarna kwam het nieuws dat we in februari hun nieuwste album mogen verwachten. Deze heugelijke aankondiging werd vergezeld door hun eerste nieuwe single in vier jaar tijd: “I Sever”.

Dat sommige leden van Sylosis tijdens deze hiaat niet stil hebben gezeten, is zeer duidelijk te horen. Alhoewel basgitarist en medeoprichter Carl Parnell de band verlaten heeft, zijn andere leden zeer actief geweest.  Zo is drummer Ali Richardson nog steeds actief bij Bleed From Within en vult Josh Middleton nu ook de schoenen als gitarist bij de alom bekende Architects.

“Calcified” is de tweede single uit hun nieuwe album Cycle of Suffering en is net iets harder dan voorganger “I Sever”. Terug een geweldige mix van melodische metal, snoeiharde vocals door Josh en strak drumwerk van Ali. Als dikke kers op deze taart krijgen we in het midden van het nummer een van de beste gitaarsolo’s van 2020 (op dit moment toch).

Op 7 februari van volgend jaar komt Cycle of Suffering uit via Nuclear Blast. Om de mannen ook live aan het werk te zien, gaan we nog even geduld moeten hebben, aangezien er nog maar twee optredens geboekt staan voor de band.

Twitter / Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Coffin Feeder – “Dead or Alive”

Zoals iedereen al weet, deed de coronapandemie de muzieksector alles behalve goed. Gelukkig zijn er ook enkele zeldzame uitzonderingen. Zo vonden leden…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "deep fake"

De mannen van Architects zijn de laatste jaren in een zeer productieve bui, want sinds 2016 brengen ze jaar na jaar nieuw…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "tear gas"

Architects is duidelijk in een productieve fase. Amper anderhalf jaar na For Those That Wish to Exist, komt de band uit Brighton alweer met…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.