Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylosis – “I Sever”

Na het overlijden van Architects gitarist Tom Searle vulde zijn goede vriend Josh Middleton tijdelijk in om uiteindelijk ook officieel deel te gaan uitmaken van de band. Dit betekende een pauze voor Sylosis, waar Middleton zanger en leadgitarist van is. Voor het eerst in drie jaar geeft de band uit Reading weer een teken van leven met een nieuwe single en de aankondiging van een nieuw album dat Cycle of Suffering zal heten. Voor het nieuwe hoofdstuk heeft Sylosis wel een nieuwe bassist moeten aantrekken.

“I Sever” is een eerste voorsmaakje uit dat nieuwe album en klinkt als vintage Sylosis. Een rustig akoestisch gitaarstukje dat overgaat in een mix aan trashmetal en metalcore. Het ene moment raast de band aan een ijltempo door de akkoorden, het andere beuken ze erop los. We hebben recent wel goed werk voorgeschoteld gekregen van Middleton met Architects, maar hem eindelijk terug horen brullen doet eerlijk gezegd wel deugd. Zijn vocals zijn een stuk toegankelijker geworden dan hoe hij klonk op Edge of the Earth, maar dat staat niet in de weg van hoe goed Sylosis klinkt.

Op 7 februari van volgend jaar komt Cycle of Suffering uit via Nuclear Blast. Om de mannen ook live aan het werk te zien, gaan we nog even geduld moeten hebben aangezien er nog maar één optreden geboekt staat voor de band.

Twitter / Facebook / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Architects - "Black Lungs"

Een aantal dagen geleden speelde Architects in de mythische Royal Albert Hall een livestreamconcert ter promotie van hun negende plaat For Those…
FeaturesInstagramInterviewsUitgelicht

Interview Fit For A King: 'We willen mensen aantrekken om dieper in ons muziekarchief te graven'

Er zijn reeds twee maanden verstreken sinds The Path, het nieuwste album van Fit For A King, werd gelanceerd. De Amerikaanse band…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Moments - "Out Of Sight"

Moments is een Belgisch metal/hardcore combo dat zijn roots vooral terugvindt in het Kempense Tessenderlo. Dat Moments een band is waar we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.