Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sylosis – “I Sever”

Na het overlijden van Architects gitarist Tom Searle vulde zijn goede vriend Josh Middleton tijdelijk in om uiteindelijk ook officieel deel te gaan uitmaken van de band. Dit betekende een pauze voor Sylosis, waar Middleton zanger en leadgitarist van is. Voor het eerst in drie jaar geeft de band uit Reading weer een teken van leven met een nieuwe single en de aankondiging van een nieuw album dat Cycle of Suffering zal heten. Voor het nieuwe hoofdstuk heeft Sylosis wel een nieuwe bassist moeten aantrekken.

“I Sever” is een eerste voorsmaakje uit dat nieuwe album en klinkt als vintage Sylosis. Een rustig akoestisch gitaarstukje dat overgaat in een mix aan trashmetal en metalcore. Het ene moment raast de band aan een ijltempo door de akkoorden, het andere beuken ze erop los. We hebben recent wel goed werk voorgeschoteld gekregen van Middleton met Architects, maar hem eindelijk terug horen brullen doet eerlijk gezegd wel deugd. Zijn vocals zijn een stuk toegankelijker geworden dan hoe hij klonk op Edge of the Earth, maar dat staat niet in de weg van hoe goed Sylosis klinkt.

Op 7 februari van volgend jaar komt Cycle of Suffering uit via Nuclear Blast. Om de mannen ook live aan het werk te zien, gaan we nog even geduld moeten hebben aangezien er nog maar één optreden geboekt staat voor de band.

Twitter / Facebook / Instagram

Dit vind je misschien ook leuk:
AlbumsRecensies

Trivium - In the Court of the Dragon (★★★★½): De draak is geland

Op zijn achttiende had Matt Heafy het lef om zijn piepjonge band Trivium ‘de nieuwe Metallica’ te noemen. Hun vroege werk, bijvoorbeeld…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Stick To Your Guns – “More of Us Than Them”

Op 20 augustus 2016 stond de metalwereld even stil. De gitarist van Architects, Tom Searle, verloor de strijd tegen huidkanker. Toch blijft…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Silent Planet – “Terminal”

Wie de laatste jaren de metalcorescene volgde, heeft ongetwijfeld al van Silent Planet gehoord. De heren mixen normaal gezien religieuze verzen, uitspraken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.