Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Amity Affliction – “Soak Me in Bleach”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Een cocktail van moshpitwaardige screams en emotionele meezingrefreinen. Dat is het traditiegetrouwe recept van The Amity Affliction. Deze Australische metalcoreband bracht in 2018 Misery uit, een album dat door de fanbase minder goed ontvangen werd omdat de band net probeerde van hun kenmerkende recept af te wijken. Rustigere nummers met enkel clean vocals en veel elektronische invloeden zorgden voor het ontbreken van het dramatische effect dat normaal het resultaat is van die bekende cocktail van hard en zacht. Op de teleurgestelde commentaren van de luisteraars reageerde de band door in 2019 “All My Friends Are Dead” vanaf de allereerste seconde terug onder te dompelen in hun klassieke sound. Ook de tweede, spiksplinternieuwe single “Soak Me in Bleach” is terug een combinatie tussen harde riffs en catchy melodieën. Beide nummers zullen verschijnen op Everyone Loves You… Once You Leave Them, dat op 21 februari uitkomt.

Een ander belangrijk ingrediënt van The Amity Afflictions muziek is de thematiek. Van oudsher gaan hun nummers over zware thema’s als depressieve gedachten en zelfmoordneigingen. Dat is met “Soak Me in Bleach” niet anders. Frontman Joel Birch schreeuwt dat hij de zware emoties die hij met zich meedraagt liever figuurlijk wegspoelt met bleekwater. Gooi hierover de melodieuze zang van Ahren Stringer (soms zingen ze om beurten, soms harmonieus samen) en drums, bas en gitaar en je krijgt de oude sound van The Amity Affliction. Jammer dat de reden dat ze grijpen naar het verleden is dat hun vorige zoektocht naar een andere sound niet goed onthaald was. Hierdoor heeft de band dus geen ruimte om opnieuw te experimenteren. Goede song, maar weinig gewaagd.

Fijn dat The Amity Affliction terug de oude is, maar tegelijk ook jammer dat The Amity Affliction terug de oude is. Je kan de Australische band, samen met Beartooth en Higher Power, op 1 maart aan het werk zien in Trix.

Spotify / Facebook

Related posts
Features

Voorbeschouwing Jera on Air 2023

Jera on Air staat weer bijna voor de deur. Over net iets meer dan een week gaat het festival van de lage…
InstagramLiveRecensies

Beartooth + The Amity Affliction @ Trix: Clichématig feesten

De grote zaal van Trix werd voor een avond gevuld met poppy metalcore met een groot emogehalte. Het Amerikaanse Beartooth en het…
AlbumsRecensies

Sylosis - Cycle Of Suffering (★★★★): Een nieuwe wind door de metalscene

Op zeven februari was het eindelijk zover, gedaan met wachten. Het nieuwe en lang verwachte album van Sylosis Cycle of Suffering zag…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.