Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Men – “Children All Over the World”

The Men is een band die sinds 2010 zeven albums uitbracht, waarvan Open Your Heart er het meest uitsprong en zelfs in onze top 100 van het afgelopen decennium belandde. Het laatste wapenfeit van de groep dateert van 2018, en dus werd het hoog tijd om nog eens wat nieuws te maken. De laatste platen waren ook niet zo wereldschokkend meer, ze moesten zich dus dringend heruitvinden. Met “Children All Over The World” hebben ze dat zeker gedaan, het is een eighties hardrocknummer geworden met americana-invloeden.

Dat de eighties terug hip zijn, blijkt niet enkel uit de discorevival. The Men gooit zowaar wat glamrock in de strijd en dat klinkt nog goed ook. Een kitscherige synth en een heerlijk tempo à la War On Drugs doen ons meteen watertanden, en daarbovenop serveert de band nog eens wat heerlijke gitaarintermezzo’s. Heel overdreven, maar ook goed doordacht en met eigentijdse invloeden. Net geen zes minuten duurt de song, en de luchtgitaar wordt meermaals bovengehaald. The Men gooit het beste van wat de eighties glamrockperiode te bieden had in een blender met de eigentijdse americanarock, en het resultaat is steengoed. Benieuwd of de rest van de plaat van hetzelfde kaliber zal zijn.

Nieuwe plaat Mercy verschijnt op 14 februari.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3249 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Men - "Breeze"

The Men zijn mannen die geen weet hebben van een rem in een voertuig. De groep brengt namelijk aan een hoog tempo…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.