Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mush – “Revising My Fee”

Het gebeurt soms eens dat een band in eigen land al heel wat bereikt alvorens ze echt naar het buitenland gaan kijken. Mush is zo’n band. De groep bracht in 2018 een single uit van ongeveer tien minuten die heel wat aandacht van de nationale media wist te vergaren. Met een Induction Party ep in 2019 en een platencontract bij Memphis Industries wist je gewoon dat het niet lang kon duren vooraleer Mush de volgende stap ging nemen. En ja hoor, nu komt de debuutplaat er aan. 3D Routine heet het album en dat verschijnt op 14 februari, fans van de betere postpunk kunnen die datum nu al met stip noteren. “Eat The Etiquette” was alvast een veelbelovend voorsmaakje en met “Revising My Fee” hebben ze onze verwachtingen nog hoger gelegd.

Dat de groep in 2019 supports deed van onder meer Girl Band, The Lovely Eggs, Yak, Shame en Stereolab is duidelijk te horen in de nieuwste single van de groep. Net onder de zes minuten klokt hij af en hij gaat een beetje alle richtingen uit. De song begint tamelijk optimistisch met een vrolijke, rammelende gitaarsound, maar al snel voel je dat er meer in zit. Het handelt dan ook over het moeilijke financiële landschap voor de jonge generatie, geen al te makkelijk thema. Gelukkig is het nummer iets makkelijker te verteren, en eens je helemaal mee bent met wat Mush hier wil brengen, ontspoort de song volledig. Na een drietal minuten komt het instrumentale centraal te staan en ontplooit “Revising My Fee” zich weelderig en expansief tot een energiek geheel. Heel sterke single van een band die we nog heel ver zien komen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3662 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 3): Rotterdam(n)

Op de laatste dag van Left of the Dial zijn de benen al wat vermoeider, de oogjes kleiner en de stemmen al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Mush - Down Tools (★★★½): Scherpzinnige afwending van het postpunkcliché

Gek hoe de tijd vliegt. Het is alweer dik twee jaar geleden dat het uit Leeds afkomstige Mush haar debuut maakte met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mush - "Get On Yer Soapbox"

Als we het over postpunk hebben, zijn er maar weinig bands die zo uniek en eigenzinnig klinken als het uit Leeds afkomstige…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.