Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe singles Shadow Community (Mid-Air Thief) – “Restless Song” & “Halcyon’s Coffin”

De man achter het project Mid-Air Thief is een groot enigma in de muziekwereld. De Zuid-Koreaanse muzikant (die zichzelf Mr. Thief noemt) vind je niet terug op sociale media, voert geen promo voor zijn muziek en heeft nog nooit opgetreden. Sterker nog, zijn gezicht is op zijn enige foto bedekt met een konijnenmasker en zijn naam en leeftijd zijn onbekend. Er is geen enkel spoor van marketing of imago te bespeuren rond zijn muziek, maar toch wordt zijn werk wereldwijd omarmd. In 2018 bracht hij 무너지기 (Crumbling) uit, een verfrissende combinatie folktronica, psychedelische pop en dreampop. Muziekliefhebbers ontdekten het album van de mysterieuze cultartiest en prezen het op het internet, waardoor de bal flink aan het rollen gaat.

De muzikant stuurt nog altijd af en toe muziek de wereld in. Nog steeds zonder enige bombarie, maar wel met wondermooie resultaten. Onder het pseudoniem 그림자 공동체 (wat zich vertaalt als Shadow Community) bracht hij onlangs onverwacht een dubbele single uit. Hierop staan het verrassende “Restless Song” en “Halcyon’s Coffin”.

Beide nummers klinken opnieuw ontzettend anders dan wat we anno 2020 te horen krijgen. “Restless Song” bevat de gouden en gekende combinatie van folky gitaren en warme elektronica, maar wordt rijkelijk uitgebreid met verrassende structuren, dynamische wendingen en zachte Koreaanse zang. “Halcyon’s Coffin” klinkt aanvankelijk dan weer een stuk meer ingetogen. Het nummer opent met rustig en ietwat onconventioneel pianospel om vervolgens open te bloeien in de speelse elektronica die deze muziek zo kleurrijk en fris maken. De mysterieuze Mr. Thief zal ons in de toekomst nog dikwijls verbazen.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.