Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Psycho 44 – “Tastemaker”

Psycho 44 liet vandaag reeds de tweede single van hun aanstormende album los. Het begint te voelen alsof de mannen nooit weggeweest zijn, maar niks is minder waar. Hun laatste album, A Suburban Guide to Springtide, dateert alweer van 2013. De opvolger UNREALITY belooft alvast interessant te worden. Hun eerst single, “Perfect Blue”, was namelijk radicaal anders dan wat we van Psycho 44 gewoon zijn. Het werd een zweverig nummer dat traag opende en dan geweldig openbarstte in een soort sludge noise extravaganza.

Met “Tastemaker” tonen ze ons dat ze hun roots niet vergeten zijn. Het lied opent met catchy toetsenwerk, een strakke beat, een snedig baslijntje en daarboven Gaelian Lahaye zijn gezang. Het lied breekt vervolgens open met een schreeuw van de gitaar en ook een schreeuw van Lahaye. Zo blijft het nummer door razen, een constante afwisseling van elektronica, scherpe riffs en snedige schreeuwen. De single voelt echter toch ergens als een minder ruwe, meer gestroomlijnde versie van Psycho 44. Onze interesse is na deze twee singles bij gevolg gewekt.

Er zal in 2020 geen nood zijn om rond te neuzen bij multinationals, constateren we. Wij winkelhieren gerust verder in onze boeiende Belgische muziekscene. Ze brengen in februari hun nieuwe album uit. De releaseshow vindt plaats op 29 februari in de Trix.

Facebook

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Destroy Boys - "Muzzle"

Er mag zich een bevolkingsgroep aangesproken voelen door Destroy Boys, maar het lijkt meer een statement dan een regelrechte aanval naar het…
AlbumsRecensies

Death By Unga Bunga - Heavy Male Insecurity (★★★): Tienermuziek voor de late twintiger

Wie weinig kaas heeft gegeten van punk en onverhoeds Death By Unga Bunga te horen krijgt, zal al snel denken dat er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single NOFX - "Fuck Euphemism"

NOFX is misschien wel de verpersoonlijk en de voortrekker van prettig gestoorde punkrock en de band draait al decennia lang mee aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.