Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oh Wonder – “Happy”

Het nieuwe jaar is nog maar net gestart, maar voor Oh Wonder staat er al meteen veel op het programma. Begin volgende maand staat er met No One Else Can Wear Your Crown de release van hun derde album gepland en dat betekent ook meteen de start van een wereldtour. Als we uitgaan van singles “Hallelujah“, “Better Now” en “I Wish I Never Met You“, dan zal die plaat experimenteler, maar vooral warmer en vrolijker dan ooit klinken. Oh Wonder is er ook op “Happy” in geslaagd vernieuwend te klinken en stuurt ons met een flinke dosis goed gevoel het nieuwe jaar in.

Het nummer start nog redelijk rustig met enkel een piano, maar bij het horen van het refrein krijgen we meteen een regen aan poppy violen – à la Clean Bandit – over ons heen. Het nummer gaat over verdergaan in het leven en het accepteren van het loslaten van geliefden. Anthony en Josephine – die onlangs toegaven een koppel te zijn – neigden ook op dit nummer naar de experimentele kant, want tegen het einde van het nummer worden er weer een aantal stemeffecten tegenaan gegooid en klinkt het even heel chaotisch. Dan valt alles dankzij de piano stil en krijgen we het nog een laatste keer warm van het slotoffensief. Met “Happy” doet Oh Wonder de tracktitel dus alle eer aan. Wij kijken alvast uit naar hun passage in de AB.

No One Else Can Wear Your Crown verschijnt op 7 februari, en een maand later staat Oh Wonder op 11 maart in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Leah Kate - "Happy"

Eind vorig jaar stond Leah Kate in de Ancienne Belgique en bewees toen dat ze weet hoe ze moet performen. Toch lijken…
AlbumsRecensies

Bad Sounds - Escaping from a Violent Time, Vol. 3 (★★★): Vrijblijvend optimisme

Het Britse Bad Sounds doet het al enkele jaren bijzonder goed in het altpop genre, en dan vooral op het eigense Engelse…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Oh Wonder - 22 Make (★★): Een vat vol clichés

Een tijdje terug stond de wereld van vele fans even stil toen Oh Wonder een potentiële relatiebreuk aankondigde. Waarschijnlijk zou dit ook…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.