Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Mick Jenkins – “Carefree”

Mick Jenkins bracht vandaag zijn nieuwe single “Carefree” uit. Ook op zijn nieuwe album is het niet lang meer wachten, want The Circus komt eraan op 10 januari. De opvolger van Pieces of a Man uit 2018 zal zeven nummers bevatten, waarvan een met Earthgang. Nog geen maand geleden maakte de rapper uit Chicago al een prima invalbeurt op “Gray Area”, van de laatste plaat van Kaytranada. Het was niet de eerste keer dat een samenwerking van dit duo tot een aangenaam resultaat leidde. De grote doorbraak van Mick Jenkins kwam er in 2014 met het verfrissende album The Water (S). Het niveau van deze plaat wist hij hierna echter niet meer te evenaren – toch niet een heel album lang. Natuurlijk gleed niet al zijn werk onopgemerkt voorbij en songs als “Spread Love” en “Reginald” hielden de hoop in leven.

Op zijn nieuwe single “Carefree” klinkt hij als het ware zorgeloos, voor het eerst in een lange tijd. Dit is de Mick Jenkins die we willen horen. Het productiewerk van Black Milk is op het lijf geschreven van de argeloze rapper met zijn zachte stem. ‘I was off the drugs, I was off the dranks, I was off the vibes’, met andere woorden: het is weer zonnig in het hedonistenparadijs van Mick Jenkins. Ons echt teleurstellen deed Mick Jenkins nog op geen enkel album, maar laten we eerlijk zijn, we hopen nog eens stevig verrast te worden. Met deze single koesteren wij alvast veel hoop.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

3 januari 2020

About Author

Sam Donné


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief