Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bombay Bicycle Club – “I Can Hardly Speak”

Vijf lange jaren hadden we ons moeten gedulden op nieuwe muziek van Bombay Bicycle Club, maar eind augustus was er dan toch weer een teken van leven met het nummer “Eat, Sleep Wake (Nothing But You”. Het Britse viertal verklapte een paar maanden voordien al terug samen in de studio te zitten werken aan een nieuw album. Dat nieuw album Everything Else Has Gone Wrong verschijnt nu op 17 januari en dan weten we ook in hoeverre de opvolger van het met de Mercury Prize bekroonde So Long, See You Tomorrow zal aanslaan. Op de eerste dag van het nieuwe jaar krijgen we van hen in ieder geval een vierde en wellicht laatste voorsmaakje te horen in de vorm van het nummer “I Can Hardly Speak”

“I Can Hardly Speak” is een nummer dat eigenlijk al in 2014 geschreven werd, maar pas net voor dat het nieuwe album klaar was herontdekt werd door de band en bijgevolg ook deftig werd uitgewerkt. Het resultaat mag er alvast zijn, want Bombay Bicycle Club klinkt dankzij de nieuwe wind opnieuw heel fris. De drive en de opbouw van “I Can Hardly Speak” zit helemaal goed en zeker de gitaren en de keys passen heel goed in het geheel. Bombay Bicycle Club is terug bij oude sterkte aangekomen en dat belooft natuurlijk veel goeds voor het te verschijnen van Everything Else Has Gone Wrong.

Op maandag 23 maart staat Bombay Bicycle Club in de Ancienne Belgique te Brussel.

Facebook

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1627 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Ed Nash - "Plumes"

Ed Nash, de stille kracht achter de indiegroep Bombay Bicycle Club, beleefde afgelopen winter een van de soberste winters die hij ooit…
Nieuwe singles

Nieuwe single Liz Lawrence - "Where the Bodies Are Buried"

Britse multi-instrumentaliste Liz Lawrence verdiende het afgelopen decennium haar muzikale strepen bij indie cultgroep Bombay Bicycle Club. Hiermee tourde ze de wereld…
AlbumsRecensies

Bombay Bicycle Club – Everything Else Has Gone Wrong (★★½): Niet geheel noodzakelijk

Intussen nipt een jaar geleden kwam Bombay Bicycle Club met het blijde nieuws dat ze van plan waren om terug muziek te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.