Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single Tom Rosenthal – “It’s Been A Year”

Eén ding is zeker: Tom Rosenthal heeft in 2019 niet stilgezeten. Met reeds tien uitgebrachte singles dit jaar, brengt hij met “It’s Been A Year” zijn elfde en waarschijnlijk ook laatste single van dit decennium uit. Verder heeft de Britse Rosenthal sinds 2011 al zes albums en vier ep’s uitgebracht en begon hij met touren in het begin van het jaar. Hij wordt ook wel beschreven als een ‘DIY-popstar’: hij schrijft altijd zelf zijn teksten en begon zijn muzikale carrière in 2005 door het uitbrengen van nummers op het internet. We kennen Tom Rosenthal van zowel humoristische en speelse nummers, als van serieuze nummers vol tedere impressies. “It’s Been A Year” is er eentje dat tot die laatste categorie behoort.

“It’s Been A Year” doet denken aan het in 2018 uitgebrachte Z-Sides, een album vol broze en akoestische nummers. Ook hier gaat hij die kant ui.: Rosenthal gebruikt zijn kenmerkende piano en strijkers, vergezeld door zijn consequent zachte stem. Kortom, het perfecte recept voor een single vol melancholie. “It’s Been A Year” handelt – zoals wel vaker bij Rosenthal – over de liefde, hoewel het deze keer geen feestelijke viering is. Hij lijkt te zingen over het verdriet dat ermee gepaard gaat ‘And I’ve run out of dreams, Run out of maps to read, Run out of you’.

Of Tom Rosenthal in 2020 evenveel singles uit zal brengen als dit jaar, zal afwachten zijn. We hopen alvast van wel. Verder speelt hij op 13 februari 2020 in de Ancienne Belgique. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Website / Facebook / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

27 december 2019

About Author

Ariane Cooremans


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief