Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Front Bottoms – “Camouflage”

Mark Jaworski

The Front Bottoms heeft er een rustig jaar opzitten, maar sluit 2019 alsnog af met een nieuwe single. Het is meteen ook de eerste single van de groep met nieuw werk sinds hun song met Manchester Orchestra in november 2018. De single zou de inleiding zijn van een gloednieuwe plaat, een zevende alweer, die in 2020 moet verschijnen. “Camouflage” heet het nummer en het is een heel mooi liedje geworden, eentje waarmee ze ons doen uitkijken naar hun nieuwe plaat. De single gaat over het afgelopen jaar, waarin de bandleden even tijd voor zichzelf namen en uiteindelijk terug samen kwamen om aan muziek te werken.

“Camouflage” bevat een heerlijke mix tussen aanstekelijke indierock en emo. Met een leuke gitaarlijn en wat radiostemmen gaat de single mysterieus van start, maar eens de drums invallen, kruipt er een bepaalde eerlijkheid in de song die nooit meer weg gaat. De invloeden zijn niet op te sommen, en net daardoor is “Camouflage” een single die je meteen nauw aan het hart ligt. Ook het makkelijk in het oor liggende refrein en natuurlijk de catchy gitaarlijn die zich doorheen de volledige single mengt, dragen hiertoe bij. Als er op het eind nog wat heerlijke harmonieën inkomen, ben je helemaal ingepalmd door warmte en magie. Een mooie afsluiter van het jaar van The Front Bottoms.

21 december 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief