Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Natalia Lafourcade – “Una Vida”

© Maureen Evans

De naam Natalia doet jou misschien eerder denken aan Idool 2003, maar in Mexico denkt iedereen spontaan aan Natalia Lafourcade. De Spaanstalige zangeres is er razend populair en bracht de voorbije twee jaar Musas Vol. 1 & 2 uit, twee albums vol met traditionele Latijns-Amerikaans geïnspireerde folkliedjes. De haarscherpe productie en prachtige arrangementen van Los Macorinos, gekoppeld aan de heldere stem van Lafourcade, zorgen ervoor dat de zomer nooit echt weg hoeft te zijn, zelfs in de kerstperiode. Ook op haar nieuwste single “Una Vida” is de zuiderse warmte niet weg te denken.

Een droge elektrische gitaar schept aanvankelijk een dubieuze, eerder desolate sfeer. De stem van Lafourcade en de vrolijke akoestische gitaar doen echter alle twijfel meteen smelten. Op “Una Vida” breekt andermaal de muzikale hemel open. Hoewel Los Macorinos op deze single niet meer te bespeuren zijn, slaagt Lafourcade er perfect in om de gelukzalige zuiderse sfeer opnieuw te creëren dankzij de prachtige begeleiding van de typische slepende trompetten, zwevende fluiten en golvende strijkers die als een wolk haar stem dragen. Ook met Kerstmis en Nieuwjaar mogen deze exotische klanken de woonkamer vullen.

Wie meer wil horen van de vrolijke Mexicaanse zangeres begint best bij haar passage bij NPR’s Tiny Desk.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Beire Kort #38

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Natalia Lafourcade - "De todas las flores"

Met een carrière van ondertussen al twintig jaar kunnen we wel zeggen dat Natalia Lafourcade weet waarmee ze bezig is. De Mexicaanse…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.