Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz – “Did My Best”

The Voidz is niet langer Julian Casablancas + The Voidz, al veranderde er verder niets voor deze groep. Ze zijn enkel een eyecatcher verloren, terwijl Julian nog steeds een van de zes leden van The Voidz is. Samen brachten ze al twee albums uit, waarvan de eerste meer rock omvatte en de tweede naar onze zin iets te commercieel aanvoelde. Met daaropvolgende single “The Eteneral Tao” werd onze mening er enkel maar grauwer op, maar eindelijk is er nog eens nieuw materiaal dat we met plezier beluisteren. Net als op de vorige single, werden Mac DeMarco en Kirin J Callinan ingeschakeld als producers, maar deze keer ligt het eindresultaat veel meer in de lijn van wat je van deze twee zou verwachten.

Na “The Eternal Tao” van eerder dit jaar hielden we ons hart vast voor nieuw materiaal. Maar in tegenstelling tot die vervelende luisterbeurt, heeft The Voidz echt hun best gedaan voor “Did My Best”. Ze laten de elektronica achterwege ten voordele van een warme rocksound, die geleidelijk aan ook een psychedelisch kantje krijgt. De muzikanten beginnen klanken op te stapelen zodat er van die geruststellende sound niet meer veel resteert. Uiteindelijk komt er zelfs weer een geautotunede stem bij kijken, die bewijst dat The Voidz er altijd een eigenzinnige draai aan zal blijven geven, en deze keer is die ook gelukt.

The Voidz blijkt ook voor “The Eternal Tao” zelf een herkansing te willen. Wie weet in een poging om die kritisch ontvangen release uit hun discografie te backspacen, plakten ze in de bovenste video een veel levendigere en minder holle versie van “The Eternal Tao” vast aan “Did My Best”.


Related posts
AlbumsRecensies

Porches - All Day Gentle Hold! (★★★★): Kort feestje dat lang blijft nazinderen

De New Yorker Aaron Maine heeft al onder diverse pseudoniemen muziek op de wereld losgelaten, maar zijn synthpopproject Porches is ongetwijfeld het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "Alien Crime Lord"

Julian Casablancas heeft er een druk 2020 opzitten, al had het allemaal drukker gekund. Zo maakte hij na zeven jaar nog eens…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Strokes - "At the Door"

De geruchten deden al even de ronde dat de legendarische New Yorkse rockband The Strokes dit jaar een nieuw album zou uitbrengen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.