Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz – “The Eternal Tao”

Vroeger heetten ze Julian Casablancas + The Voidz, maar die eyecatcher van een persoon werd uiteindelijk uit de bandnaam gehaald. Casablancas is één van de zes leden van de band die nu luistert naar de naam The Voidz. Hun muziek valt het beste te omschrijven als The Strokes plus iets meer genrevermenging. Iets meer, want waar hun debuutplaat Tyranny uit 2014 nog erg spannend was, leunden de mannen eerder aan bij een toegankelijk, niet al te vernieuwend rockgehalte op vele momenten van hun tweede album. Virtue kwam vorig jaar nog uit, en The Voidz is er alweer met nieuw materiaal. Daarop hebben ze dus wel degelijk iets te bewijzen. Ook al heeft de band Mac DeMarco en Kirin J Callinan weten te strikken voor hun nieuwe single, we zijn er niet van overtuigd.

In het begin is “The Eternal Tao” best veelbelovend. The Voidz kiest voor een electropad dat allesbehalve doorsnee is en nog alle kanten uit kan. Maar net daar gaat het fout; in plaats van de boel helemaal op stelten te zetten, blijft hun stijlkeuze enorm eenzijdig. Na anderhalve minuut voelt de song al eentonig aan en lijkt “The Eternal Tao” een eeuwigheid te duren. Het refrein is zelfs zo commercieel en hol dat het vervelend is om naar te luisteren. Toch wordt dat opgevolgd door een experimenteel, jazz-aandoend gitaarmoment, waarmee het geheel weer wat pit en originaliteit krijgt. Het was echter valse hoop; daarna gaan de mannen opnieuw over naar de geautotunede popzang en zijn we trots dat we het nummer uitgeluisterd hebben.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…
InstagramLiveRecensies

The Strokes @ Best Kept Secret 2022: Goedemorgen

Zestien jaar, zo lang was het geleden dat Nederland The Strokes nog eens mocht ontvangen. Voor België moeten we zelfs nog even…
AlbumsRecensies

Afterpartees - Family Names (★★★½) Powerpop met een vleugje Paul Simon

Ergens in de buurt van Horst, in Nederlands Limburg, bevindt zich een tot studio omgebouwde paardenstal. Daar namen Afterpartees het nieuwe album…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.