Nieuwe singles, Ontdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Oog Bogo – “Tower’s Ladders”

De laatste tijd lijkt het wel alsof de enige garagerock die echt nog tot de verbeelding spreekt uit Australië komt, maar niets is minder waar. Ook in Californië brengen de bands nog muziek uit bij de vleet, al was dit jaar een rustig jaar voor de scene daar. Niet getreurd, dat zal volgend jaar wel al ingehaald worden. Dat zou zomaar eens kunnen beginnen bij Oog Bogo, een project van Meatbodies-bassist Kevin Boog. Op 17 januari verschijnt zijn eerste ep via het label van Ty Segall, en met “Tower’s Ladders” krijgen we meteen een heel absurd nummer.

Waar het begin van “Tower’s Ladders” heel wat invloeden van Oh Sees bevat, er heel wat effecten op de vocals zitten en een postpunk vibe rond heel het nummer hangt, verandert dat in het midden van de song in een chaotisch allegaartje. De invloeden van zijn band Meatbodies zijn hoorbaar, al krijgt de muziek hier veel meer ruimte voor experiment. Want we horen ook nog wat funk, psychedelica en dreampo, en zo kan je al stellen dat het straf is dat Oog Bogo in al zijn chaos toch nog melodie weet te vinden. Benieuwd wat hij ons nog meer kan aanbieden.

12 december 2019

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief