Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2020 maakt longlist bekend

Naar jaarlijkse gewoonte maakt de BBC weer de volgens hun tien meest veelbelovende namen van het komende jaar bekend, die we heel nauwlettend in gaten moeten houden. Vorig jaar waren zo onder andere Slowthai, Dermot Kennedy en Rosalia tussen de geselecteerden, maar ging uiteindelijk Octavian met de eer lopen. De overwinning als ‘BBC Sound Of’ gaat steeds weer gepaard met een flinke carrièreboost, wat eerdere laureaten zoals Mumford & Sons en Adele bewijzen.

Ook dit jaar zijn er weer heel wat vrouwen die kans maken op deze prestigieuze titel. De nieuwe soul koningin Celeste is misschien wel een van de grootste favorieten in deze lijst en betoverde onlangs een hele Ancienne Belgique als voorprogramma van Michael Kiwanuka. Ook de veelgeprezen Arlo  Parks, Georgia, beabadoobee en Joy Crookes behoren tot de kanshebbers en zullen volgend jaar zeker en vast van zich laten horen. Ook bands maken kans om BBC Sound of 2020 te worden en dat zijn dit jaar Easy Life, Inhaler en Squid. Alle drie lieten dit jaar al veel positiefs horen en zullen dat volgend jaar ongetwijfeld ook doen met allebei een eerste album op de planning. De grootste underdog van deze lichting is zonder enige twijfel de Schot Joesef, die met zijn uniek stemgeluid en sound ook nog heel wat harten zal veroveren. De absolute topfavoriet is echter Yungblud, die al enige tijd voor veel furore aan het zorgen is en al reeds een album heeft uitgebracht. Jammer dat hij nog opgenomen werd in de selectie aangezien hij al heel veel ondersteuning heeft gekregen en deze titel niet meer nodig heeft om door te breken. Wie in de voetsporen van Octavian zal treden, komen we pas op donderdag 9 januari te weten!

Maak vandaag (voor het eerst) kennis met de supersterren van de toekomst:

Arlo Parks (UK)

beabadoobee (UK)

Celeste (UK)

Easy Life (UK)

Georgia (UK)

Inhaler (IE)

Joesef (UK)

Joy Crookes (UK)

Squid (UK)

Yungblud (UK)

1421 posts

About author
Luistert veel naar muziek!
Articles
Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jesse Jo Stark - "Cry On Me"

De hype rond Jesse Jo Stark neemt alsmaar toe, en dat komt niet alleen door haar relatie met Yungblud. De zangeres is…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Joy Crookes - Skin (★★★★½): Heerlijk tijdloos

In een mum van tijd verkocht het concert van Joy Crookes in de Ancienne Belgique uit, en dat terwijl het Londense zangtalent…
LiveRecensies

Squid @ Botanique (Orangerie): De tentakels overal verspreid

Een Orangerie die volloopt voor een Britse postpunkband, het moet jaren geleden zijn en dus was iedereen maar al te gelukkig om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.