Muzieknieuwtjes

BBC Sound of 2020 maakt longlist bekend

Naar jaarlijkse gewoonte maakt de BBC weer de volgens hun tien meest veelbelovende namen van het komende jaar bekend, die we heel nauwlettend in gaten moeten houden. Vorig jaar waren zo onder andere Slowthai, Dermot Kennedy en Rosalia tussen de geselecteerden, maar ging uiteindelijk Octavian met de eer lopen. De overwinning als ‘BBC Sound Of’ gaat steeds weer gepaard met een flinke carrièreboost, wat eerdere laureaten zoals Mumford & Sons en Adele bewijzen.

Ook dit jaar zijn er weer heel wat vrouwen die kans maken op deze prestigieuze titel. De nieuwe soul koningin Celeste is misschien wel een van de grootste favorieten in deze lijst en betoverde onlangs een hele Ancienne Belgique als voorprogramma van Michael Kiwanuka. Ook de veelgeprezen Arlo  Parks, Georgia, beabadoobee en Joy Crookes behoren tot de kanshebbers en zullen volgend jaar zeker en vast van zich laten horen. Ook bands maken kans om BBC Sound of 2020 te worden en dat zijn dit jaar Easy Life, Inhaler en Squid. Alle drie lieten dit jaar al veel positiefs horen en zullen dat volgend jaar ongetwijfeld ook doen met allebei een eerste album op de planning. De grootste underdog van deze lichting is zonder enige twijfel de Schot Joesef, die met zijn uniek stemgeluid en sound ook nog heel wat harten zal veroveren. De absolute topfavoriet is echter Yungblud, die al enige tijd voor veel furore aan het zorgen is en al reeds een album heeft uitgebracht. Jammer dat hij nog opgenomen werd in de selectie aangezien hij al heel veel ondersteuning heeft gekregen en deze titel niet meer nodig heeft om door te breken. Wie in de voetsporen van Octavian zal treden, komen we pas op donderdag 9 januari te weten!

Maak vandaag (voor het eerst) kennis met de supersterren van de toekomst:

Arlo Parks (UK)

beabadoobee (UK)

Celeste (UK)

Easy Life (UK)

Georgia (UK)

Inhaler (IE)

Joesef (UK)

Joy Crookes (UK)

Squid (UK)

Yungblud (UK)

1570 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single YUNGBLUD - "Don't Feel Like Feeling Sad Today"

Het moet tegenwoordig fijn zijn als je fan bent van YUNGBLUD. De man stond nog maar net in een kolkend Vorst Nationaal,…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Inhaler - "These Are The Days"

Nog maar een album heeft Inhaler op zak, maar wereldwijd verkopen de Ieren inmiddels grote zalen uit. Dat hebben ze enerzijds te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.